Въпрос по проблем с километража на Фокус

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Емилов
потребител
потребител
Регистриран: 24 окт 2012, 14:37
Модел на автомобила: Focus 2,0
Status: Извън линия

Въпрос по проблем с километража на Фокус

Мнение от Емилов » 25 окт 2012, 11:16

Здравейте колеги,
нов съм във форума , отскоро горд собственик на Фокус 2,0 99-та год. :) Мнооого се радвам на колицата, обаче реши от 2-3 дена да се прави на интересна... Става въпрос за следния проблем : докато карам, километража "припада" ( заедно с показателя на изминатите до момента, от последното зареждане километри, всичко друго по таблото си работи), след известно време се "съживява" самостоятелно и всичко си работи отново нормално! Тази сутрин, като допълнение, ми се наложи да спра точно в момент, в който отново километража не работеше и колата си загасна... Моля, ако някой знае откъде е проблема или да ме насочи къде да търся решение ( компютър, жило или и аз не знам какво) , да даде съвет, че този номер направо ми отравя живота и ми съсипва радостта от новата придобивка... Благодаря предварително!

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Re: Въпрос по проблем с километража на Фокус

Мнение от nikolovvd » 25 окт 2012, 12:48

Я виж тази тема!
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B6#p437351" onclick="window.open(this.href);return false;
От личен опит с такива сензори на над 10 години, мога да кажа, че обикновено проблема идва от окисляване на елементите в самия датчик.
Ако си по-сръчен и имаш някакви познания и сръчности по електроника можеш да го отвориш, презапоиш спойките и да си го оправиш. Ако проблема е в някой от елементите вътре също може да се оправи. Вътре няма много части. Има един датчик на Хол от полупроводников тип, един транзистор и 3-4 пасивни елемента - резистори и кондензатори.

П.П. Оправи си профила, за да е ясно от къде си, че може да има някой в твоя район, който може да ти помогне.

Емилов
потребител
потребител
Регистриран: 24 окт 2012, 14:37
Модел на автомобила: Focus 2,0

Re: Въпрос по проблем с километража на Фокус

Мнение от Емилов » 25 окт 2012, 15:55

Благодаря много , точно това явно се оказва "корена на злото", поне от това, което прочетох... Ще проверя и ще пиша пак...

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”