Форд Фиеста стрелката за температурата проблем

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Petar.P.
потребител
потребител
Регистриран: 25 окт 2012, 19:11
Модел на автомобила: fiesta 1996 1.3 efi
Status: Извън линия

Форд Фиеста стрелката за температурата проблем

Мнение от Petar.P. » 25 окт 2012, 22:15

Здравейте, дано някой да ми даде някакви насоки за да опитам да отстраня проблема. Много благодарен ще Ви бъда! Значи проблема е следния. Стрелката за температурата отчита, че двигателя е студен и почти не загрява! Всъщност мотора работи много добре, загрява отваря си термостата. Интересно е, че когато карам повечко стрелката все пак помръдва почти до нормал, но не влиза в тая зона. Както е угасена колата, така стрелката сочи в положението, в което е угасена! След като запаля отново се връща в крайно ляво и така пак от начало. Колата е Фиеста 1996 година 1.3 мотор EFI мисля беше. Четох всички теми във форума. Проверих датчика. Датчика има 2 кабела и е завит направо на едно от гумените съединения зад мотора от към купето. Последователно свързан с един диод. Смених и датчика и диода. Абсолютно същото положение. Няма промяна. Виждам, че някъде споменавате, че има още един датчик ... някои казват, че се намира под делкото, други, че е там където влизали 2 съединения - под тях завит директно на блока с един кафяв кабел. Нямам никакви кабели от страна на купето и мотора. Всъщност има ли втори датчик този модел? Някои пишат за компютър...къде всъщност е мястото му? И оборотомера също не работи! Не знам какво да правя. Ако имате някакви идеи или сте се сблъсквали с подобен проблем подайте една ръка! Благодаря!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”