Свети лампата за ниво на антифриза

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
ivailodm
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 19:16
Модел на автомобила: MONDEO - 1998 GHIA 2.0 Zetec 16v
Status: Извън линия

Свети лампата за ниво на антифриза

Мнение от ivailodm » 15 дек 2012, 13:04

Здравейте. От доста време лампата за нивото на антифриза свети но не постоянно а когато тя си реши. Ходих на диагностика (50лв.) и ми казаха, че трябва да се смени датчика. Намерих един втора употреба за 15лв. (за новия в сервиза ми искаха 80лв. без смяната) но с другия датчик пак светеше лампата. Понеже го пробвах на място пред моргата и се отказах да го купя. В къщи, моя датчик го свалих и го замерих с мултицета - работеше. Даже на място в казанчето като се мести поплавъка и той реагира. Което означава че датчика работи. Някой знае ли какъв може да е проблема? Дали поплавъка понякога прави проблем или някъде не прави добър контакт? Ще съм благодарен за компетентни мнения.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Свети лампата за ниво на антифриза

Мнение от S_C » 15 дек 2012, 17:49

Това е форд...Т.е най-вероятно става дума за лош контакт.
Обаче къде....е загадка,а тази марка коли има навика да ги прелага безкрайно сложни за разгадаване.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

ivailodm
потребител
потребител

Мнение от ivailodm » 16 дек 2012, 22:23

S_C написа:Това е форд...Т.е най-вероятно става дума за лош контакт.
Обаче къде....е загадка,а тази марка коли има навика да ги прелага безкрайно сложни за разгадаване.
Ти като стар електричар-ентусиаст, не се ли сещаш къде може да е проблема? :D

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 17 дек 2012, 23:02

Сваляш схемите на инсталацията (има ги тук из форума) и тръгваш по следите на злото.

п.с. аз такова нещо не бих седнал да правя на което и да е Мондео-вадя крушката и приключвам въпроса.99% от колите нямат тия безумни индикации за нива на масла и антифризи,хората си ги карат така и са доволни от живота...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

ivailodm
потребител
потребител

Мнение от ivailodm » 18 дек 2012, 12:30

Още се надявам някой да ми подскаже, къде евентуално може да е слабото място и да не става добър контакт. Да отбележа че когато я взех колата беше тотално изпрана. Бившия собственик е имал куче и в резултат на което беше паднало яко пране. Като я взех беше подгизнало всичко. Извадих всички стелки, включително и от багажника, от долу всичко беше вир вода. Държал съм я отворена два дни на припек за да изсъхне. От схеми не разбирам и вие сте ми последната надежда преди да отида в Мото Пфое. Защото както вече казах в Дунев Сервиз ми взеха 50лв. и казаха, че датчика е за смяна което не е вярно според мен. Няма да откажа все пак ако някой даде някаква схема. Модела на автомобила го виждате от ляво. :D

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 18 дек 2012, 14:01

Аз си мисля че проблема може и да е в поплавъка който е в казанчето. Не ми се вярва проблема да е по кабелите някъде при положение че досега е работило както трябва, кабелите от седени няма да се развалят. Разбира се не е невъзможно, но си мисля на първо време може да пробваш от някоя морга по 10-15 лв са тия казанчета, ако работи примерно да го вземеш ако ли не да мислиш друг вариант.
Изображение

ivailodm
потребител
потребител

Мнение от ivailodm » 18 дек 2012, 18:47

Как да разбера дали работи това което ще го взема от моргата? На моето казанче мисля да пробвам следния начин. Като светне лампата да отворя казанчето и да побутна поплавъка с някаква пръчка. Ако загасне лампата, значи е от него.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”