Проблем с паленето на форд ескорт 1,4 МИ 90г.

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
polklop
потребител
потребител
Регистриран: 24 мар 2013, 02:29
Модел на автомобила: форд ескорт
Status: Извън линия

Проблем с паленето на форд ескорт 1,4 МИ 90г.

Мнение от polklop » 24 мар 2013, 03:08

Здравейте, имам проблем с паленето на старичкият ескорт 90г. 1,4ми. От седем години карам на газ,но никога не е имало такъв проблем. Стартерът върти, но не пали. Давам на контакт и не се чува бензиновата помпа, оставям на контакт след 2,3 може и 10 минути чува се едно реле и помпата заработва тогава пали. Интересното е, че го прави когато си поиска, най често сутрин, но не всеки ден. Понякога изгасва когато е в движение и така. Ще съм много благодарен ако ми помогнете да разбера какъв е проблема.

peigera
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.

Re: Проблем с паленето на форд ескорт 1,4 МИ 90г.

Мнение от peigera » 24 мар 2013, 09:53

Таблата с предпазителите създават главоболия. Много вероятно е да е от там проблема щом се касае за сработването на реле. Другия момент е самата бензинова помпа да се поврежда. Но това лесно може да го провериш като свържеш една крушка към кабелите на помпата и когато не е чуеш да работи или загасне в движение гледаш лампата дали ще светне при завъртане на стартера. Ако е оставиш да свети по време на движение съвета ми е да е обезопасиш да не вземе да изгориш я седалка я нещо друга с лампата. Когато свети по дълго време се нагрява крушката доста и може да изгори нещо което се допира до нея или е в близост. Най добре със свето диод. Взимаш си един свето диод и го свързваш с един резистор към помпата.

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Re: Проблем с паленето на форд ескорт 1,4 МИ 90г.

Мнение от peterdi_bg » 25 мар 2013, 19:13

По-скоро не се поврежда помпата, а си губи тока някъде. Може и релето да е за смяна.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”