Проблем на Фиеста с охлаждането - вкарва само топъл въздух
-
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2013, 14:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta
- Status: Извън линия
Проблем на Фиеста с охлаждането - вкарва само топъл въздух
Здравейте на всички фенове на Ford, искам да попитам някой дали ще може да ми помогне с проблема, който имам. Колата ми е Форд Фиеста 2000 1.25 16в 75 hp. Има проблем с охлаждането тъй като вкарва само топъл въздух и смяната към студен е невъзможна. Когато свалих таблото установих, че не е с жило, а електронно се командва. Помогнете. Благодаря предварително.
-
- потребител
- Регистриран: 27 сеп 2013, 07:51
- Модел на автомобила: МОНДЕО
- Status: Извън линия
Re: Проблем на Фиеста с охлаждането - вкарва само топъл въздух
Отваряш капака на двигателя,намираш двата маркуча ,които отиват от двигателя към купето.Преди да влязат в купето въпросните маркучи преминават през клапан.наподобяващ буква "Н".Ако не те бъркат 50лв. го заменяш с нов.Ако ли не сваляш въпросния клапан и се мъчиш да го ремонтираш.Имай в предвид,че с годините материала,от който е направен става ронлив и лесно се чупи.Преди тези манипулации извади буксата от металната част на клапана, вържи една крушка между двата кабела,запали колата и дай копчето за топло-студено в средно положение.Лампата трябва периодично да светва и угасва.Ако е така,това ти гарантира,че в елеКтрическо отношение,всичко е О.К.