Лост на чистачките, позиции мондео 3?
- dj_nako
- потребител
- Регистриран: 27 дек 2013, 16:42
- Модел на автомобила: Mondeo mk3 2.0 TDDI 2001 Ghia
- Status: Извън линия
Лост на чистачките, позиции мондео 3?
Значи след като взех Мондеото забелязах че не пръска отпред течност на стъклото.
Странното е че като дръпна лоста на зад както при всяка друга кола, ми се включи задната чистачка. Когато задържах още 1 степен на зад лосчето взе да пръска на задното стъкло. Това нормално ли е, този интервал на зад за задното стъкло ли е?
После видях че на същия лост имам бутон за натискане с пръст със символ за чистачка и стъкло. При натискането му не се чува звук от помпа и не пръска никъде вода.
Този ли е бутона за вода отпред?
Като цяло най важния ми въпрос е защо не пръска на предното стъкло и кой бутон и кое движение на лоста е за течност на предното стъкло.
Бутончето е като от тоя вид ръчка
Странното е че като дръпна лоста на зад както при всяка друга кола, ми се включи задната чистачка. Когато задържах още 1 степен на зад лосчето взе да пръска на задното стъкло. Това нормално ли е, този интервал на зад за задното стъкло ли е?
После видях че на същия лост имам бутон за натискане с пръст със символ за чистачка и стъкло. При натискането му не се чува звук от помпа и не пръска никъде вода.
Този ли е бутона за вода отпред?
Като цяло най важния ми въпрос е защо не пръска на предното стъкло и кой бутон и кое движение на лоста е за течност на предното стъкло.
Бутончето е като от тоя вид ръчка
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Лост на чистачките, позиции мондео 3?
Нормално е като дръпнеш лостчето нагоре да се включи задната чистачка,като дръпнеш още малко да пръска отзад.
А като натиснеш въпросния бутон трябва да пръска отпред и да се включат чистачките - ако при теб и чистачките не работят, то проблема е в бутона
Най-лесно е да го почистиш с контактен спрей, WD- 40 или нещо подобно.
А като натиснеш въпросния бутон трябва да пръска отпред и да се включат чистачките - ако при теб и чистачките не работят, то проблема е в бутона
Най-лесно е да го почистиш с контактен спрей, WD- 40 или нещо подобно.
- dj_nako
- потребител
Ще проверя бутона. Авно е от него, защото като го натисна нито чистачки нито вода.
- dj_nako
- потребител
оказа се че при натиснат бутон не пръска, но като приложа по голям натиск си пръска. После видях че при нормално натиснат бутон и натиск на цялата ръчка към оста на волана с другата ръка си пръска също. Явно цялата ръчка има някаква хлабина .
- chistacha
- потребител
- Регистриран: 02 окт 2013, 08:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 GHIA 1.6i '04
Да се уточним - не е пръчка а е лостче или превключвател. И да - има хлабина, нормално, но проблемът ти е в бутона за пръскалките - той е дал фира. Търси от морга друг превключвател, че нов като му чуеш цената от около 150лв и ти се отщява... Не си взимай заместители, защото после береш ядове. Фокус са с абсолютно същите, за други модели - не знам.