Плюс на запалката?
- robber
- потребител
- Регистриран: 31 авг 2014, 19:37
- Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 2004. 136 коня, дизел.
- Status: Извън линия
Плюс на запалката?
Колеги, взех един разклонител за запалката на колата. Оказва се че като загася колата още си свети. Запалката гасне ли след 10 минути както таблото, или е с постоянен плюс? И ако е с постоянен плюс мога ли да взема захранване от друго място, за да гасни заедно с колата?
Ако знам казвам, ако не знам питам! Лична мъдрост :D
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Плюс на запалката?
На запалката винаги има напрежение. Ако искаш да изгасва след определено време и няма да включваш много мощни консуматори, можеш да вземеш плюс от плафоните за осветление. Там 12-те волта изчезват след около половин час. Другият вариант е от ключа на запалването и тогава ще имаш напрежение само когато си на контакт.
- robber
- потребител
- Регистриран: 31 авг 2014, 19:37
- Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 2004. 136 коня, дизел.
Re: Плюс на запалката?
Да да, това ми трябва за да включа таблета евентуално, когато пътувам дълго и ми трябва навигацията или филми от него, за трансмитера за музика и евентуално мога и волтметър да сложа, но всичко това няма да е постоянно. Само трансмитера ще е постоянно включен, другите неща когато аз си искам да ги ползвам. Но трансмитера си има там някаква консумация и ако седи постоянно включен може да прецакам акумулатора, или поне така си мисля
Отделно тази запалка с капачето до скоростния лост не ми е удобна да я ползвам, защото така си е красиво със затвореното капаче.

Ако знам казвам, ако не знам питам! Лична мъдрост :D