Работещо централно/неработеща аларма
-
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2014, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 90hp
- Status: Извън линия
Работещо централно/неработеща аларма
Добър вечер, Колеги
Не знам дали мога да го нарека проблем или не, но централното работи, а алармата не. Става въпрос за Форд Фокус 1.8ТДДИ 90к.с..
Отначало като взех колата модулът на централното не работеше и го смених със същия от друг Форд Фокус, т.е. с оригинално. Проблемът е, че като заключа колата от дистанционното мигачите не премигват, както е обичайно. Та, това ме навежда на мисълта, че алармата не работи... Тествал съм я по следния начин, но без успех.
Заключвам колата от дистанционното и след това я отключвам механично, но аларма не се чуваааа... Иначе централното заключване сработва без проблем.
Къде може да е проблемът според вас?
Не знам дали мога да го нарека проблем или не, но централното работи, а алармата не. Става въпрос за Форд Фокус 1.8ТДДИ 90к.с..
Отначало като взех колата модулът на централното не работеше и го смених със същия от друг Форд Фокус, т.е. с оригинално. Проблемът е, че като заключа колата от дистанционното мигачите не премигват, както е обичайно. Та, това ме навежда на мисълта, че алармата не работи... Тествал съм я по следния начин, но без успех.
Заключвам колата от дистанционното и след това я отключвам механично, но аларма не се чуваааа... Иначе централното заключване сработва без проблем.
Къде може да е проблемът според вас?

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Работещо централно/неработеща аларма
Ако алармата е оргинална, независимо дали ще отключиш/заключиш с дистанционното или със ключа се деактивира/активира. Въпроса е дали наистина има аларма към модула на заключването.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Доколкото си спомням беше ето такова

Забравих да упомена, че когато направя горе-написания начин за изпробване на алармата, започват да мигат и четирите мигачи, докато не я закл./откл. от дистанционното...

Забравих да упомена, че когато направя горе-написания начин за изпробване на алармата, започват да мигат и четирите мигачи, докато не я закл./откл. от дистанционното...
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Пробвай да се заключиш в колата с дистанционното и после да дръпнеш отвътре дръжката за отваряне на вратата. Ако мигат само мигачите може сирената да е повредена. То май на някой няма отделна сирена а свири клаксона с прекъсване. Може някое реле, което го управлява да е проблема.
-
- потребител
Би ли ме насочил, къде вероятно може да е това реле, и как да разбера дали е за смяна?
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Нямам представа дали има реле и къде се намира. Пробва ли с отварянето отвътре при заключена кола? Какво се получава? В Microcat или на http://www.etis.ford.com по номера на рамата (VIN) може да се провери дали изобщо има фабрична аларма.
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Здравейте!
Колега PavlinSH ,и при мен, когато натисна един път за заключване от дистанционното мигачите не мигат.Като натисна втори път тогава мигат.
Най лесно е да провериш дали алармата работи, като заключиш и да отвориш предния капак.И в двата случая се задейства алармата, когато всичко е в ред.При двойно натискане на бутона от ключа се задействат сензори за движение в купето.
Колега PavlinSH ,и при мен, когато натисна един път за заключване от дистанционното мигачите не мигат.Като натисна втори път тогава мигат.
Най лесно е да провериш дали алармата работи, като заключиш и да отвориш предния капак.И в двата случая се задейства алармата, когато всичко е в ред.При двойно натискане на бутона от ключа се задействат сензори за движение в купето.