проблем с генератор/ алтенатор форд мондео 2.0 тдди 2001 г.
-
- потребител
- Регистриран: 17 ное 2014, 16:05
- Модел на автомобила: ford mondeo mk3 2.0 tddi
- Status: Извън линия
проблем с генератор/ алтенатор форд мондео 2.0 тдди 2001 г.
здравейте аверчета от 3 дни съм собстевеник на мондео 2.0 115 коня тдди 2001 година и имам един страшно голям порблем с колата си
не познавам нито марката нито модела като цяло до прди бях собсвеник на опел астра но реших да сменя старото с ново но както и да е нека да си кажа проблема
та проблема е следния колата я карах точно 3 дни нито по малко нито повече на третия ден изгори бушон ф30
след големи мъки и терзания разбрах че този бушон е за две неща за реле към ЕКУ-ТО на колата и за генератора / алтернатора
след като го изгори този бушон колата не пали не върти изобщо само светят двете лампи за подгяване на свещитите
махнах релето което е за ЕКУ-ТО но бушона пак изгоря
след това слох си релето стиганах до генератора откачих му кабела сложих нов бушон на мястото за ф 30 и ооооооо чудооо колата запалии пробвах така няколко пати няма проблем колата е като чисто новааа и така разбрах че проблема е в генератораа
та въпроса ми е следния как се сваля шибания генератор на шибаното ми мондео
в него най вероятно е замасяването на кабелите в електроната платка някои диод ли кво си е заминалоо моля някои с опит да даде малко информацияя колко стува нов генератор колко струва втора рака и какво да правяя по дявотите някои да помогнее с нещо с акал със съвети
първите ми впечетления отностно маката модела и колата са ужастни дано да е само тваааа по дявтолите
не познавам нито марката нито модела като цяло до прди бях собсвеник на опел астра но реших да сменя старото с ново но както и да е нека да си кажа проблема
та проблема е следния колата я карах точно 3 дни нито по малко нито повече на третия ден изгори бушон ф30
след големи мъки и терзания разбрах че този бушон е за две неща за реле към ЕКУ-ТО на колата и за генератора / алтернатора
след като го изгори този бушон колата не пали не върти изобщо само светят двете лампи за подгяване на свещитите
махнах релето което е за ЕКУ-ТО но бушона пак изгоря
след това слох си релето стиганах до генератора откачих му кабела сложих нов бушон на мястото за ф 30 и ооооооо чудооо колата запалии пробвах така няколко пати няма проблем колата е като чисто новааа и така разбрах че проблема е в генератораа
та въпроса ми е следния как се сваля шибания генератор на шибаното ми мондео
в него най вероятно е замасяването на кабелите в електроната платка някои диод ли кво си е заминалоо моля някои с опит да даде малко информацияя колко стува нов генератор колко струва втора рака и какво да правяя по дявотите някои да помогнее с нещо с акал със съвети
първите ми впечетления отностно маката модела и колата са ужастни дано да е само тваааа по дявтолите
-
- потребител
Re: проблем с генератор/ алтенатор форд мондео 2.0 тдди 2001 г.
поне тоз алтернатор заменя ли се с нещо мога ли да сложа от 1.8 115 коня примерно никои не е ли правил тоз генератор даите савет колата седи 2 дена пред болока и вече ми идва да я полея с бензин и запаляя честнооо ебаси и карака каде сам
с кво мога да сменя генератора и аааа и по време на тези безаварийни 3 дни в които я карах не светна нито една лампааа по таболо нищо не предвещавашее така болезнената и смърт
с кво мога да сменя генератора и аааа и по време на тези безаварийни 3 дни в които я карах не светна нито една лампааа по таболо нищо не предвещавашее така болезнената и смърт
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Сваля се що годе лесно, правили сме такива.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk

-
- потребител
аа колега здравейй тебе съм те виждал от другия форум или поне колата от аватара- ти гледам клипове в нета как се сваля генератора че бая на мъчно място ми се вижда наврян сега тепърва се уча някво инфо можеш ли да ми дадеш поне за някаква взаимно заменяемост между моделите на марката
- Didibao
- потребител
Наптави си този не търси от друго, досега нямам алтернатор дето да не ми е станал, освен с игорели намотки разбира се, не че не се правят но не е рентабилно от финансова гледна точка.
Иначе да аз съм и в другия форум.
Иначе да аз съм и в другия форум.

-
- потребител
оо утре ще видя да го сваля и да го нося на майстор парво да мисля да пробвам да направя моя си но просто се интерсувах ако евентуално моя не станее или неще не е по реда си да търся друг но ще се доверяя свалям моя и на майстор утре го разглобявам
-
- потребител
сваляне на генератор
нов съм в форума и искам да попитам как се сваля генератор на форд мондео 2001 2.0тдди от къде се сваляя от горе ли как се маха ремаака му и разибра се после как се слагаа пак на мястото си моля за съвети бързо спешно ми е колата я имам от 5 дни има няма само 3 дни я карах и 2 я ремонтирам вече
- Didibao
- потребител
Махаш дясната гума, махаш пластмасите около алтернатора, откачаш му кабелите и долните болтове от долу, имам спомен, че май се откачаше и накрайника и алтернатора излиза покрай носача, това е единствения вариант не става от горе!
Извадих ти и инструкциите от тиса, описано е всичко точно как става.
https://cloud.mail.ru/public/5f95dead92 ... 07.GUI.pdf
Извадих ти и инструкциите от тиса, описано е всичко точно как става.
https://cloud.mail.ru/public/5f95dead92 ... 07.GUI.pdf

-
- потребител
готово след 30 минути го свалих не беше трудно даже никак
но излзиа от горее махаш нафтовия филтър и го вадеш от горе от долу е доста по трудно заради карето и шпилките на самия генератор
но излзиа от горее махаш нафтовия филтър и го вадеш от горе от долу е доста по трудно заради карето и шпилките на самия генератор
- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
Към колегата с проблемен алтернатор на Мондео: носиш първо за рециклиране и ако не става тогава нов или от моргите! Рециклирането- четки, лагери, четкодържатели е около 60-70 лв. Нов- над 300-350 лв., по моргите незнам как вървят, но колкото и да са им е неизвестен остатъчния ресурс. Принципно, ако не е нужно пренавиване е оправдано да го рециклираш и става като нов.
-
- потребител
мерси на всички колеги който споделиха мнения и съвети
проблема се реши смених релето за зареждане и всичко се оправи
а иначе да проверихме четки всичко беше добре
цената на релето беше 57 лева сега всичко е ток хаха поздрави мерси пак
проблема се реши смених релето за зареждане и всичко се оправи
а иначе да проверихме четки всичко беше добре
цената на релето беше 57 лева сега всичко е ток хаха поздрави мерси пак