Изчезнаха чистачките на фокус мк1.5 тдди
- newworld
- потребител
- Регистриран: 26 юни 2011, 14:38
- Модел на автомобила: focus mk1.5 tddi
- Status: Извън линия
Изчезнаха чистачките на фокус мк1.5 тдди
Колеги, от две лостчета - от джия седан (без опция за задна) и моето обикновено събрах такова за джия с опция за задна. Сменя се 1 пластинка само. Сложих го на колата и цъкнах задната чистачка и тя се помести 5см и спря. От тогава нямам нито предни, нито задна, нито миене... опитах с друго лостче от здрава и работеща кола, но пак нямах чистачки. Гледах бушоните, но не открих изгорял. Давайте, моля Ви, идеи и помагайте, че нямам идея защо не работят... много ще съм Ви задължен!
- newworld
- потребител
- Регистриран: 26 юни 2011, 14:38
- Модел на автомобила: focus mk1.5 tddi
- Status: Извън линия
Re: Изчезнаха чистачките на фокус мк1.5 тдди
Явно никой нямаше идея и с помощта на неволята се справих. Оказа се, че е бил виновен бушон, 56 номер, който при мен отговаряше на символ за стъкла, а на мен стъклата ми работеха и поради това не го хванах от първият път. Та сега по същество! Освен другите неща, които липсват на лостчето без задна чистачка и може да се прехвърлят от това със задна, се оказа, че има една писта, която трябва да се прекъсне за да не гори бушонът като задържим да пръска вода отзад. Тази писта на лостче със задна чистачка си е прекъсната фабрично. Аз използвах малка бургия за да я прекъсна, като и пробия дупчица.
Прилагам и снимка на двете платки за да се види разликата.
П.П. Ако желаят модераторите нека преместят темата в раздел Направи си сам, че тя май за там е подходяща вече.
Прилагам и снимка на двете платки за да се види разликата.
П.П. Ако желаят модераторите нека преместят темата в раздел Направи си сам, че тя май за там е подходяща вече.