Решението на DTC 9359, неработещ подгрев и още няколко грешки

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
dragonn2
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
Контакти:
Status: Извън линия

Решението на DTC 9359, неработещ подгрев и още няколко грешки

Мнение от dragonn2 » 15 май 2016, 16:54

Колата е Фокус МК1.

Проблем:
1. Не работи подгревът на задното стъкло и огледалата. Като натисна копчето за пускане на подгрева се чува само "цък" от релето и лампичката на копчето примигва за секунда.
Също така този проблем се оказа свързан и с този:
2. При подаване на контакт/палене, инструментите на таблото започват да отчитат чак след 10-15 секунди:
https://www.youtube.com/watch?v=ejO-t_STdeU

Симптоми:
1. При тест на таблото излиза грешка dtc 9359 (Ignition Run / ACC circuit failure).
2. През ELM327 и програмата Torque не излизат грешки, но след като инсталирах FORScan Lite разчете:
- B1359 - Ignition Run/Acc Circuit Failure (което е същото като dtc 9359).
- P0460 - Fuel Level Sensor Circuit Malfunction.

Причина / Решение:
Липсващ или изгорял бушон номер 50 (7,5А - Heated mirrors) в кутията под волана.

При мен се оказа липсващ и след като сложих нов, подгревът заработи.
Изтрих грешките и повече не се появиха, а преди това се появяваха отново като дам на контакт.
Check engine не светеше и колата си работеше нормално и преди това, въпреки записаните грешки. Даже така карах колата последната година и половина, без проблем.
Просто не намирах решение на проблема, докато не прочетох грешките с FORScan и след като потърсих из английските форуми грешка P0460 в комбинация с горните симптоми, намерих решението - бушон 50.
Интересното е че при мен бушонът просто беше изваден. Надявам се да не е имало някакъв друг проблем, заради който е изваден, но за момента всичко работи и няма грешки.
Дори мисля че това оправи и още един проблем: Радиото не получава ток когато ключа е на позиция 1 (аксесоари). Просто за момента не мога да го потвърдя, защото не ми се занимава да вадя радиото и да преправям пак кабелите (в момента е вързано винаги да има ток). Когато имам време ще проверя и потвърдя, ако се е оправило с този бушон.

Надявам се този пост да помогне, ако някой се е сблъскал с изброените проблеми и грешки.
Не казвам че това ще е решението в 100% от случаите, но поне при мен така се оказа.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
dragonn2
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Решението на DTC 9359, неработещ подгрев и още няколко грешки

Мнение от dragonn2 » 29 май 2016, 15:19

dragonn2 написа:...
Дори мисля че това оправи и още един проблем: Радиото не получава ток когато ключа е на позиция 1 (аксесоари). Просто за момента не мога да го потвърдя, защото не ми се занимава да вадя радиото и да преправям пак кабелите (в момента е вързано винаги да има ток). Когато имам време ще проверя и потвърдя, ако се е оправило с този бушон.
...
Днес ми остана малко вереме да проверя този проблем и да, наистина радиото вече получава ток като завъртя ключа на 1-ва позиция. Ех тоз бушон 50 :wink: .
ИзображениеИзображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”