Не ми работи машинката за течността на чистачките .
-
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 15:10
- Модел на автомобила: ВАРНА
- Status: Извън линия
Не ми работи машинката за течността на чистачките .
внесох си Форд Мондео Комби преди 4 месеца и още нищо не му разбирам ,млад шофьор съм -дано ми погнете за в бъдеще .Откакто го купих , не работи машинката , или може би е скъсан маркуча, и аз незнам . Който има тоя модел би ли ми казъл , къде се намира това маркуче за течноста , и как да го оправя .Също и много ми е надраскано предното стъкло от гадни чистачки .Мерси много.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Добре дошъл, много добър избор
.
Сега по същество:
1. Машинката не се включва /не брамчи/ ;
2. Брамчи, но течност не изхвърля по стъклата и не намалява течноста в резервоарчето;
3. Брамчи, но течност не изхвърля по стъклата и намалява течноста в резервоарчето;
4. Отпред, отзад или само на едното място /при включени светлини и фаровете/.
Чистачките отпред трябва да имат гума а не диаманти
, да не имаш предвид че са пускани само с рамената си и са ти описали по една дъга. Както едно време, всяко второ жигули/ВАЗ/ имаше такива белези по джама.

Сега по същество:
1. Машинката не се включва /не брамчи/ ;
2. Брамчи, но течност не изхвърля по стъклата и не намалява течноста в резервоарчето;
3. Брамчи, но течност не изхвърля по стъклата и намалява течноста в резервоарчето;
4. Отпред, отзад или само на едното място /при включени светлини и фаровете/.
Чистачките отпред трябва да имат гума а не диаманти

Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 15:10
- Модел на автомобила: ВАРНА
Мерси за вниманието Алекс. 1-машинката отпред не бръмчи -задната бръмчи -имам и задна -2- течност има в резервоара но изпуска от някъде .течноста се губи -веднъж пуснах чистачките когато беше сухо и текна вода от колонката от дупката за колана явно там е скъсано маркучето -така си мисля само.Стъклото е надраскано на дъги да -като на жигулито .От такава кола слизъм.Май няма шанс да се оправят -добре че е надраскано стъклото само от пасажерското място - от шофьорското до средата е идеално -другата чистачка явно е била само зле .
Ford Mondeo combi turbo diesel intercooler 1996год. 66 квт.89 к.сили.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Ами да започна с тъпите си отговори /предположения без личен опит в тези течове/.
За задната част си наясно, тая тръбичка не се е пробила от само себе си, все пак е на защитено място така, че търси външни белези около пътя на маркуча/ не типични дупки в таванската тапицерия или нещо такова/ . Не ми се вярва фабрично той да е наден около колонката, или подлизва от към 5-тата врата /слабо вероятно/.
За отпред
Липса на захранване на ел.моторчето - извадени кабели или лош кантакт на същите към ел. моторчето, повреда в самия лост за пускане на чистачките т.е. ключето за вклю. на ел. моторчето "помпичката" или затегнало/заяло моторче и не на последно място изгоряло
.
Преди време/10год./ си мислех за това надраскване не е ли алуминий останъл по стъклото, имах си ВАЗ 2101 с такива екстри. И ако се опитам ВНИМАТЕЛНО да атакувам надрасканото с определена киселина, какво ще стане с този алуминий останал по стъклото, но уви
нищо не предприех. Опасност за стъклото няма, тъй като почит всички киселини се съхраняват в стъклени съдове.
Успех
Акъл ми изкай, не пари! - така казва едно аверче.
За задната част си наясно, тая тръбичка не се е пробила от само себе си, все пак е на защитено място така, че търси външни белези около пътя на маркуча/ не типични дупки в таванската тапицерия или нещо такова/ . Не ми се вярва фабрично той да е наден около колонката, или подлизва от към 5-тата врата /слабо вероятно/.
За отпред

Липса на захранване на ел.моторчето - извадени кабели или лош кантакт на същите към ел. моторчето, повреда в самия лост за пускане на чистачките т.е. ключето за вклю. на ел. моторчето "помпичката" или затегнало/заяло моторче и не на последно място изгоряло

Преди време/10год./ си мислех за това надраскване не е ли алуминий останъл по стъклото, имах си ВАЗ 2101 с такива екстри. И ако се опитам ВНИМАТЕЛНО да атакувам надрасканото с определена киселина, какво ще стане с този алуминий останал по стъклото, но уви
нищо не предприех. Опасност за стъклото няма, тъй като почит всички киселини се съхраняват в стъклени съдове.
Успех
Акъл ми изкай, не пари! - така казва едно аверче.
Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Добре дошъл в клуба.
Значи моторчето за предните или е изгоряло, или някъде се губи контакта. За отзад - така както прегледах по диагонала писаното до момента май си открил проблема.
За местоположението на маркучите - най-добре проследи маркуча на предните пръскалки, като тръгнеш от самите пръскалки към резервоарчито за вода. Виж къде влиза и в съседство трябва да се намира и маркуча за задната чистачка. Успех.
И аз имам едно питане по въпроса с чистачките (става дума за колата на един приятел, който най-вероятно ще се похвали тук за новата придобивка).
Задната немога да я пусна по никакъв начин - нито чистачката, нито пръсклаката. Почнах да си мисля, че вилката му е сменена с такава от кола без задна чистачка, защото тази вилка няма ход за задната... Другия проблем са предните пръскалки - чува се че помпичката работи или поне работи моторчето (ако не са едно и също), но вода не пръска. Лошото е че не видях да има течове при работа на помпата, а вода в казанчето има.
Значи моторчето за предните или е изгоряло, или някъде се губи контакта. За отзад - така както прегледах по диагонала писаното до момента май си открил проблема.
За местоположението на маркучите - най-добре проследи маркуча на предните пръскалки, като тръгнеш от самите пръскалки към резервоарчито за вода. Виж къде влиза и в съседство трябва да се намира и маркуча за задната чистачка. Успех.
И аз имам едно питане по въпроса с чистачките (става дума за колата на един приятел, който най-вероятно ще се похвали тук за новата придобивка).
Задната немога да я пусна по никакъв начин - нито чистачката, нито пръсклаката. Почнах да си мисля, че вилката му е сменена с такава от кола без задна чистачка, защото тази вилка няма ход за задната... Другия проблем са предните пръскалки - чува се че помпичката работи или поне работи моторчето (ако не са едно и също), но вода не пръска. Лошото е че не видях да има течове при работа на помпата, а вода в казанчето има.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Значи, моят личен опит по въпроса за моторчето за пръскане на вода.
Моторчето при комбитата /а може би и при другите/ е ЕДНО. Намира се под казанчето за водата за чистачките - от дясната страна под бронята и над подкалника на предна дясна гума. Най лесния начин да се установи визуален контакт над него е като се свали подкалника. Моторчето е едно - като върти в едната посока - пръска отпред, а в другата посока пръска отзад. При мене се беше измъкнало маркучето за задната пръскалка и като пръсках ставаше локва на земята. Маркуча за водата за задната чистачка минава между покрива и тапицерията на покрива - тъпо, но е така.

Моторчето при комбитата /а може би и при другите/ е ЕДНО. Намира се под казанчето за водата за чистачките - от дясната страна под бронята и над подкалника на предна дясна гума. Най лесния начин да се установи визуален контакт над него е като се свали подкалника. Моторчето е едно - като върти в едната посока - пръска отпред, а в другата посока пръска отзад. При мене се беше измъкнало маркучето за задната пръскалка и като пръсках ставаше локва на земята. Маркуча за водата за задната чистачка минава между покрива и тапицерията на покрива - тъпо, но е така.