FOCUS MK1 1.6 ПАЛИ ОТ ВТОРИЯ ПЪТ
-
freeway
- потребител

- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
- Status: Извън линия
Re: FOCUS MK1 1.6 ПАЛИ ОТ ВТОРИЯ ПЪТ
То и това е повод за размисъл. Защото за 90 евро цена в сервиз помпа с кошница и нивомер....
Не,че е невъзможно,ама...?!?
Труд не коментирам. Извадили са бонус,че под задната седалка вече е отворено, но калкулират като за сваляне на резервоара. Това си е нормална практика.
Не,че е невъзможно,ама...?!?
Труд не коментирам. Извадили са бонус,че под задната седалка вече е отворено, но калкулират като за сваляне на резервоара. Това си е нормална практика.
- esko148
- потребител

- Регистриран: 16 апр 2011, 20:43
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1994 1.6i 90hp 16v Zetec Silver Top
Ford Focus 2003 1.6i 100hp Zetec SE Black Top - Местоположение: Пловдив България
Колеги, колеги не ми се мисли ако беше "премиум" марка какво щях да правя.
Ама хайде да се замислим сериозно.
Ако един масов модел на Форд на пределната възраст от 23год е такава загадка за сервиз и то във втория по големина град в страната гр.Пловдив, то къде хората обслужват и поддържат съвременните автомобили ( не визирам само премиум клас )?
Всъщност това е и една от основните ( да не кажа единствена ) причини да изпитвам страх да взема нещо по-ново.
Ама хайде да се замислим сериозно.
Ако един масов модел на Форд на пределната възраст от 23год е такава загадка за сервиз и то във втория по големина град в страната гр.Пловдив, то къде хората обслужват и поддържат съвременните автомобили ( не визирам само премиум клас )?
Всъщност това е и една от основните ( да не кажа единствена ) причини да изпитвам страх да взема нещо по-ново.
Форд Мондео МК1 1.6i 90hp Zetec Silver Top
Форд Фокус МК1 1.6i 100hp Zetec SE Black Top
-
freeway
- потребител

Ще се опитам да ти отговоря възможно най-кратко и просто.Ако сега си вземеш кола в много добро състояние с карбуратор, то този карбуратор навсякъде ще го гледат като извънземен камък.
Не знам дали ме разбираш правилно....
Не знам дали ме разбираш правилно....
- esko148
- потребител

- Регистриран: 16 апр 2011, 20:43
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1994 1.6i 90hp 16v Zetec Silver Top
Ford Focus 2003 1.6i 100hp Zetec SE Black Top - Местоположение: Пловдив България
"Всяко нещо с времето си"
Нещо такова ли?
Форд Мондео МК1 1.6i 90hp Zetec Silver Top
-
freeway
- потребител

Точна така. За 27г. откакто е този Фокус много неща са се променили....
- ivchotr
- потребител

- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Автомобили до 5 - 7 години са още в гаранция и си ги обслужват в сервизите на представителствата на съответната марка. Предполага се, че там механиците са минали някакво обучение за тези модели. Много хора продължават да използват услугите на същите сервизи след изтичане на гаранционния срок - къде заради писаната история по обслужване и евентуални ремонти, къде заради предположението, че механиците са наясно отдавна за особеностите на модела и т.н. 20-годишните модели трябва да са познати на повечето майстори по останалите сервизи, но пак е въпрос на късмет. Все пак майсторът няма как да е запознат с особеностите на даден модел, ако поне веднъж не се е сблъсквал с него. В този ред на мисли е добре да търсиш сервизи с механици на поне средна възраст и съответно с положителни отзиви за работата им. Сигурен съм, че ако поразровиш из Мрежата за отзиви за сервиза и хората в него, дето нищо не направиха с колата ти, ще намериш разнопосочни мнения. Преобладаващите ще ти дадат някаква посока за решение дали да продължиш да им се доверяваш или не. С подобна проверка със сигурност ще можеш да се ориентираш и в кой сервиз в Пловдив биха могли да ти свършат качествено работа, за да не хвърляш пари на вятъра. Аз например, ако не си правя сам колите, ги оставям в ръцете само на хора, на които знам възможностите и отношението им към работата. Някакви случайници нямат никакъв шанс да ги барат.
Във фирмените сервизи също има негодници. Хора без достатъчно опит или пък с такъв, но с недостатъчно уважение към клиента. Може и да съм разказвал следващата случка, но ще се повторя заради настоящата тема. Преди 20 години с колеги закарахме три чисто нови служебни "Фиести" за периодичен преглед и обслужване в МотоПфое - Младост в София. Колите бяха без никакви проблеми, но по договор се изискваше провеждането на този преглед и нямаше мърдане. Та закарахме ги ние, приемчикът ги получи и се разбрахме в края на деня да отидем и да си ги приберем. Отидохме в края на деня и ни посрещна друг служител, ако не ме лъже паметта. Както и да е. Идва момчурлякът и кърши ръце, гледа в земята и почна да разправя, че две от колите имали сериозни проблеми и трябвало да се отстранят, ама щяло да струва по не знам колко стотачки на кола. Питах го аз какво им има, той взе да обяснява за някакви скъпи части... Казах му да отиде да викне някое шефче, че нямаме време да се занимаваме с него. Та дойде човекът, разбра как сме вкарали сутринта в сервиза им здрави коли и не можем да си ги вземем в края на деня. Онзи отиде и след малко изкара на собствен ход трите коли една подир друга. Взе да обяснява, че механиците били млади, били включили някакви букси наобратно и затова колите не палели
Аз откак се помня не съм виждал букси да могат да се обърнат наобратно и така да се включат в някой консуматор, ама както и да е. Беше ясно като бял ден, че понеже колите са служебни и ще ощетят не някого персонално, ами юридическото лице, са се пробвали да изпишат някой и друг скъп чарк за наша сметка и след това или да го продадат или да го ползват лично. Та МотоПфое съм ги зачеркнал оттогава като сервиз, на който може да се гласува и най-малкото доверие. Ако ще в момента там да работят само механици от Формула 1.
Във фирмените сервизи също има негодници. Хора без достатъчно опит или пък с такъв, но с недостатъчно уважение към клиента. Може и да съм разказвал следващата случка, но ще се повторя заради настоящата тема. Преди 20 години с колеги закарахме три чисто нови служебни "Фиести" за периодичен преглед и обслужване в МотоПфое - Младост в София. Колите бяха без никакви проблеми, но по договор се изискваше провеждането на този преглед и нямаше мърдане. Та закарахме ги ние, приемчикът ги получи и се разбрахме в края на деня да отидем и да си ги приберем. Отидохме в края на деня и ни посрещна друг служител, ако не ме лъже паметта. Както и да е. Идва момчурлякът и кърши ръце, гледа в земята и почна да разправя, че две от колите имали сериозни проблеми и трябвало да се отстранят, ама щяло да струва по не знам колко стотачки на кола. Питах го аз какво им има, той взе да обяснява за някакви скъпи части... Казах му да отиде да викне някое шефче, че нямаме време да се занимаваме с него. Та дойде човекът, разбра как сме вкарали сутринта в сервиза им здрави коли и не можем да си ги вземем в края на деня. Онзи отиде и след малко изкара на собствен ход трите коли една подир друга. Взе да обяснява, че механиците били млади, били включили някакви букси наобратно и затова колите не палели
Знам всички вицове за Форд