Ел.схема за Форд Орион 93г. 1,6i 16V

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
angel_65
потребител
потребител
Регистриран: 21 май 2007, 22:21
Модел на автомобила: Форд Орион Джиа 1,6i 16V 1993
Форд Фокус Джия 1,6i 16V 2004
Контакти:
Status: Извън линия

Ел.схема за Форд Орион 93г. 1,6i 16V

Мнение от angel_65 » 21 май 2007, 22:51

Колеги имам проблем с ел.инсталацията на колата и алармата, която е монтирана допълнително. Гори ми предпазителя под арматурното табло, който по означението му на капака на предпазителите се отнася явно за вътрешното осветление. Към този предпазител ми е вързано и радиото. Проверил съм до момента радиото - всичко там е О.К. В момента се опитвам да разгадая от къде се появи това късо съединение. Имам предположения че може някой от +кабели на бутоните на вратите да е опрял на корпус. Как мога да проверя дали е тази причината за проблема? Възможно ли е да се е получило късо съединение и в модула на алармата? По схемата която имам за алармата ми, това не е изключено като вариант, но отново не знам как да постъпя. Иначе централното заключване ми работи съвместно с алармата в момента, но отваряйки коя и да е от вратите с ключа, вече не се чува веднага сирената - няма го моментния сигнал, а това вече си е притеснително. Сирената започва да свири чак когато се опитам да запаля колата с контактния ключ. Забелязах още че когато изключа алармата с дистанционното и оставя коя и да е от вратите отворена- ако не подам контакт с контактния ключ до 10-15 секунди и алармата се опитва отново да се задейства. Освен това при запален двигател, преди да се получи този фал ако се отвореше някоя от вратите на колата и веднага започваха да мигат аварийните мигачи, а сега това го няма. Ако някой има някаква идея как може да помогне - очаквам съветите Ви. Благодаря предварително.

angel_65
потребител
потребител
Регистриран: 21 май 2007, 22:21
Модел на автомобила: Форд Орион Джиа 1,6i 16V 1993
Форд Фокус Джия 1,6i 16V 2004
Контакти:
Status: Извън линия

Мнение от angel_65 » 28 май 2007, 15:42

:D
Хиляди благодарности на колегата, който ми е изпратил файла с ел.схемата за моя автомобил. Ще се запозная с подробностите и ще открия проблема от къде е тръгнал.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”