Проблем с Фиеста- не ще да запали въобще - ОПРАВЕНА
- fbcrew
- потребител
- Регистриран: 17 ное 2007, 11:49
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.3 mi 1993г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем с Фиеста- не ще да запали въобще - ОПРАВЕНА
Здравейте,
Днес се сблъсках със следния проблем. От една седмица съм собственик на Форд Фиеста 1.3 моно инжекция 93г. (първата ми кола) и още съм новобранец така да се каже. Проблемат е следния - Тръгвам да запаля колата днес, стартера завътра 1-2 пъти и колата запали. Пуснах фарове, духалка, касетофон и задната чистачка. Тръгнах на задна скорост да изкарам колата. Колата изведнъж изгуби обороти и загасна. Викам си още е студена и за това е загаснала. Спирам сички ел. уреди и пак тръгвам да паля. Този път обаче стартера се чу да завърти малко и спря ( а не продължава да върти примерно като е задавена). Връшам ключа и пак пробвам да запалая но става същото. След 3-4 опита почти не се помръдваше. Казах си сигурно акумулатора е отишал, премерих го с мултицет 11.9 волта.
От какво може да е възникнал този проблем и както да правя?
мерси предвариелно
Оказа се акумулатора!
Днес се сблъсках със следния проблем. От една седмица съм собственик на Форд Фиеста 1.3 моно инжекция 93г. (първата ми кола) и още съм новобранец така да се каже. Проблемат е следния - Тръгвам да запаля колата днес, стартера завътра 1-2 пъти и колата запали. Пуснах фарове, духалка, касетофон и задната чистачка. Тръгнах на задна скорост да изкарам колата. Колата изведнъж изгуби обороти и загасна. Викам си още е студена и за това е загаснала. Спирам сички ел. уреди и пак тръгвам да паля. Този път обаче стартера се чу да завърти малко и спря ( а не продължава да върти примерно като е задавена). Връшам ключа и пак пробвам да запалая но става същото. След 3-4 опита почти не се помръдваше. Казах си сигурно акумулатора е отишал, премерих го с мултицет 11.9 волта.
От какво може да е възникнал този проблем и както да правя?
мерси предвариелно
Оказа се акумулатора!
Последна промяна от fbcrew на 01 дек 2007, 15:01, променено общо 1 път.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
- Status: Извън линия
Питай модератора на ходова част
Провери му нивото и гъстотата.
Евентуално ако се налга го долей.
Сложи го на заряд и му следи гъстотата през 2 часа.
Като влезе в норми с гъстотата слагай на бойното поле. Ако пак се огъва, тогава НОВ.
Естественно е да си провериш и дали автомобила ти зарежда акумулатора!

Провери му нивото и гъстотата.
Евентуално ако се налга го долей.
Сложи го на заряд и му следи гъстотата през 2 часа.
Като влезе в норми с гъстотата слагай на бойното поле. Ако пак се огъва, тогава НОВ.
Естественно е да си провериш и дали автомобила ти зарежда акумулатора!