слаби къси светлини

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
borbon
потребител
потребител
Регистриран: 13 ное 2007, 15:04
Модел на автомобила: Мондео 95г. 2000к.см. 136к.с.4х4
Status: Извън линия

слаби къси светлини

Мнение от borbon » 03 дек 2007, 14:30

от скоро карам Мондео 95 година.
Късите ми светлини са изключително слаби. Визуално се виждат пожълтели рефлекторите, а вероятно и корозирали. Въпроса ми е:
Те отделен компонент ли са от рефлекторите за дълги светлини и могат ли да се подменят само те.
Благодаря ви.

Потребителски аватар
megaCom
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2007, 23:37
Модел на автомобила: focus 2.0tdci,transit 2.0tdi

Мнение от megaCom » 03 дек 2007, 17:15

могат
казват се БЛЕНДИ и струват от 20 до 44 лева комплекта(лично съм проверявал че и моите са жълти....)
P.S. смяната им не е от най-лесните...
Изображение

Потребителски аватар
b2d
потребител
потребител
Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002

Мнение от b2d » 03 дек 2007, 17:37

Смяната им е супер елементарна, махат се трите скоби от горната страна на гара и 2-те странични отваря се внимателно фара/стъклото и се вадята старите и сев слагат новите за 15мин. мога да ги сменя :P

Потребителски аватар
megaCom
потребител
потребител

Мнение от megaCom » 03 дек 2007, 19:35

b2d написа:Смяната им е супер елементарна, махат се трите скоби от горната страна на гара и 2-те странични отваря се внимателно фара/стъклото и се вадята старите и сев слагат новите за 15мин. мога да ги сменя :P
а аз защо не мога да сваля фара,без да демонтирам бронята???
Изображение

borbon
потребител
потребител

Мнение от borbon » 03 дек 2007, 19:53

megaCom написа:
b2d написа:Смяната им е супер елементарна, махат се трите скоби от горната страна на гара и 2-те странични отваря се внимателно фара/стъклото и се вадята старите и сев слагат новите за 15мин. мога да ги сменя :P
а аз защо не мога да сваля фара,без да демонтирам бронята???
До колкото разбирам, ако се махнат скобите стъклото трябва да се отлепи напред и така ще има достъп до вътрешността на фара. Това означава че то не е лепено, нали...
моя форд е същия като снимания на колегата :)

Потребителски аватар
megaCom
потребител
потребител

Мнение от megaCom » 03 дек 2007, 20:04

залепен е с нещо като силикон(немога да опредля дали е,или друг вид херметизиращо лепило)но така или иначе неможах да сваля фара без бронята...допитах се и до други мондьовци...мненията им са идентични с моето.
а ако колегата може да ги смени за 10 мин. да вземем да му ги закараме и двете... :lol:
Изображение

Потребителски аватар
b2d
потребител
потребител

Мнение от b2d » 03 дек 2007, 21:59

Ами елате ще ги сменя, и на двете ми мондеота се справих за толкова време като изкл. първият път :) Има уплътнение което е залепнало... Това е :) Просто малко и леко по-леко се прави, че спуках едно стъкло така без да искам с натиск но там беше заради друго не заради това ами заради напън отвън :) Иначе нищо страшно :)

borbon
потребител
потребител

Мнение от borbon » 04 дек 2007, 10:36

megaCom написа:залепен е с нещо като силикон(немога да опредля дали е,или друг вид херметизиращо лепило)но така или иначе неможах да сваля фара без бронята...допитах се и до други мондьовци...мненията им са идентични с моето.
а ако колегата може да ги смени за 10 мин. да вземем да му ги закараме и двете... :lol:
стига колегата да няма нищо на против, съгласен съм да го посетим и да ни помогне за смяната :D :D

Потребителски аватар
b2d
потребител
потребител

Мнение от b2d » 04 дек 2007, 14:33

Нямам колега в нужда се познава... стига вашите коли да не са някви спешъл едишън :) Иначе днес, ако искате в Надежда може да се видиме и да помогна, също и да ви кажа как да ги по оправите, ако не ви се чака 10дни в Мото-пфое за бленди или не ви се дават за момента пари... :) Макар, че няма нищо по-добро от новото.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”