Проблем аларма

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Status: Извън линия

Проблем аларма

Мнение от momo76 » 03 яну 2008, 17:21

От скоро имам мондео 2.0 98година. Явно имам аларма, щото имам дистанционно и още една джаджа за програмиране на нови дистанционни. Алармата явно е GT - италиянско чудо на техниката. На платката на дистанционното пише GT82TXC. Та въпросът ми е къде я е заврял тази аларма италиянеца че нещо не мога да я намеря. Зврих се около двигателя дето уж ги слагат, ама не видях нищо.

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 03 яну 2008, 17:37

aftermarket ми намирисва, пробвай панелите около бушоните, над педалите и вляво от педалите. Там ги слагат, че най-лесно, освен ако не си я слагаш сам и не я завреш някъде да ти е готино ;)
Изображение Изображение

Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.

Мнение от momo76 » 04 яну 2008, 08:48

Въпросът е да намеря старата и там да сложа новата, че има изтеглени кабели, не ми се рови по инсталацията.

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 04 яну 2008, 11:57

Ми моята е от 3-4 модула, малки пластмасови кутийки скрити из колата.
Ти търсиш старият тип. Сирена и аларма в едно. Явно не е такава.

Като си в настроение, свали си панелите около педалите и се огледай, не можеш да сбъркаш кутийките. Просто си личи, че не са слагани фабрично.
Изображение Изображение

veselinp
потребител
потребител
Регистриран: 16 дек 2007, 15:03
Модел на автомобила: fiesta 96g 1.25zetec

Мнение от veselinp » 04 яну 2008, 16:01

може и под капака да ти е при двигателя а може и под таблото, поогледаи се! но аз както разбирам ти просто имаш дистанционно а това не е гаранция че има и аларма. 1 съвет от мен аз имах като купих фиестата дори се опитваше да работи, но чиста работа е да отидеш при маистор и да ти сложи нова, и задължително за да си нямаш за в бъдеще главоболия не ползваи старата инсталация. просто не е удачно пък и фордчетата е всеизвестно какви са им връзките по ел. инсталацията бързо окисляващи се, фабрично дефектче де. :( УСПЕХ

Потребителски аватар
to6kooo
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME

Мнение от to6kooo » 10 яну 2008, 20:12

Сваляш кората под волана-голямата която е на три винта и оглеждаш,на Мондеото там са всички нужни кабели за монтаж на аларма,ако не е там поне трябва да има връзки които си личи че не са фабрични.Възможно е GT-то да е в един корпус с сирената и е някъде при двигателя обаче така или иначе трябва да има връзки кадето ти казах-централното,бутоните на вратите и т.н. Най-добре както те съветва колегата си сложи нова,разпространена,даже и българска защото тези GT,GEMINI и други когато откажат няма кой да ти помогне в България,просто няма инфо за програмиране,схеми и др. 7години слагам аларми и много такива италиански и др.съм изхвърлил :wink:

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”