Бушон на горивната помпа Мондео дизел
-
- потребител
- Регистриран: 18 апр 2008, 12:43
- Модел на автомобила: Sierra 2,0i '88/Mondeo 1,8 TD '99 combi
- Status: Извън линия
Бушон на горивната помпа Мондео дизел
Момчета (всъщност може би и момичета
) помагайте!
Гори ми бушона на помпата и колата гасне (където и когато свари, няма определена ситуация или аз поне не мога да я идентифицирам, колата я купих преди 2 седмици). Ходихме до два ел. сервиза но ни "отсвириха" с репликата "... ами аз откъде да знам..." Перфектно... (сервизите са в Овча купел - не ходете там, ако не можете сами да си оправите проблема). Първия бушон се беше стопил (жълт 20А, от малките). Според книжката бушона трябва да е син 15А, сложихме такъв - изгоря, сложихме какъвто имаше под ръка - тръгна, но и той изгоря. Някой да има идея каква би могла да бъде причината. Колата е Мондео дизел 1.8 '99. Иначе е страхотна...

Гори ми бушона на помпата и колата гасне (където и когато свари, няма определена ситуация или аз поне не мога да я идентифицирам, колата я купих преди 2 седмици). Ходихме до два ел. сервиза но ни "отсвириха" с репликата "... ами аз откъде да знам..." Перфектно... (сервизите са в Овча купел - не ходете там, ако не можете сами да си оправите проблема). Първия бушон се беше стопил (жълт 20А, от малките). Според книжката бушона трябва да е син 15А, сложихме такъв - изгоря, сложихме какъвто имаше под ръка - тръгна, но и той изгоря. Някой да има идея каква би могла да бъде причината. Колата е Мондео дизел 1.8 '99. Иначе е страхотна...
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Re: Бушон на горивната помпа Мондео дизел
1.Ами тръгваш ... по жицата, по жицата и от бушона до помпата и всичко свързано с него (бушона) огледай внимателно кабелите и изолацията - да не е протрита или разстопена - и изобщо нарушена по някакъв начин и да дава към маса на някоя метална част.
2.Ако това не помогне - слагаш един бушон 15А временно на клемите на самата помпа а на таблото с бушоните 20А и гледаш кой ще изгори - ако изгори този 15А - значи проблема е в помпата ако изгори дугия ... не е в нея. Не знам как е ел.инсталацията на дизеловото мони.
На мен ми гореше бобина заради разстопена изолация на кабел.
2.Ако това не помогне - слагаш един бушон 15А временно на клемите на самата помпа а на таблото с бушоните 20А и гледаш кой ще изгори - ако изгори този 15А - значи проблема е в помпата ако изгори дугия ... не е в нея. Не знам как е ел.инсталацията на дизеловото мони.
На мен ми гореше бобина заради разстопена изолация на кабел.
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Нали за дизел говорим?
Кой е номера на предпазителя?
-
- потребител
Да дизел - къде трябва да е този номер?Атанас написа:Нали за дизел говорим?
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Къде се намира? - под волана или при двигателя?
На капака на кутията има "картинка" на предпазителите и релетата - там са по номера и май имаше кратко описание за какво е, може вместо описание да има картинка (иконка).
Проверете (мъж ти, приятел, майстор...) след като изгори "бушона" дали клапана, който прекъсва горивото (монтиран е на помпата) има захранване. Проверете кабела на този клапан дали не укъсява някъде - протрита изолация. За експеримента през предпазител можете да му подадете напрежени директно от акумулатора.
На картинката се ориентирайте по червената стрелка. Клапана е монтиран под лъскавата ламарина.

На капака на кутията има "картинка" на предпазителите и релетата - там са по номера и май имаше кратко описание за какво е, може вместо описание да има картинка (иконка).
Проверете (мъж ти, приятел, майстор...) след като изгори "бушона" дали клапана, който прекъсва горивото (монтиран е на помпата) има захранване. Проверете кабела на този клапан дали не укъсява някъде - протрита изолация. За експеримента през предпазител можете да му подадете напрежени директно от акумулатора.
На картинката се ориентирайте по червената стрелка. Клапана е монтиран под лъскавата ламарина.
Последна промяна от Атанас на 25 апр 2008, 12:05, променено общо 1 път.
-
- потребител
Кутийката с бушоните се намира при двигателя в горния десен "квадрант" да го наречем. За съжаление тя самата няма капак, а картинката в книжката малко се различава. За съжаление книжката е в колата и не мога да ти сканирам картинката, но ще накарам сина ми да погледне нещата, които съветвате тук и след това ще пиша какъв е резултата.Атанас написа:Къде се намира? - под волана или при двигателя?
Проверете (мъж ти, приятел, майстор...) след като изгори "бушона" дали клапана, който прекъсва горивото (монтиран е на помпата) има захранване. Проверете кабела на този клапан дали не укасява някъде - протрита изолация. За експеримента през предпазител можете да му подадете напрежени директно от акумулатора.
Благодаря на всички