Mondeo III - проблем с Xenon-а
-
- потребител
- Регистриран: 29 авг 2008, 07:53
- Модел на автомобила: Ford Focus MK 2.5, 2009г, 2.0 LPG, 145 к.с.
- Status: Извън линия
Mondeo III - проблем с Xenon-а
Здравейте. Сдобих се с Ford Mondeo III поколение, 2.0 TDCI (131к.с.), произведен ноември 2002-а. Ghia изпълнение, с абсолютно всички екстри без навигация. Имам проблем обаче, така купих колата всъщност. А ето и проблема:
Значи.. левия ксенон не свети, задния габарит също. Кабелите (където се сключват 2-та куплонга на предния ляв фар) бяха оголени.. оглозгани.. сякаш наядени от плъх. Един майстор ги изолира.. оправи ги уж, замери всички бушони (работеха), но проблема си остана нерешен. Честно казано ме съмнява да са изгорели крушките (едва ли горят толкова лесно), като се има предвид, че имаме и Ескорт на 15 години, на който никога не е сменяна каквато и да е крушка. Какъв тогава би могъл да е проблема? Някоя изгоряла платка? Някакви идеи..? Колко би струвала такава платка, колко би струвала ксенонова крушка?
И съотвено кой може да ми направи колата, защото аз съм от малък град и тук майсторите се чувстват безсилни, когато има проблем по сравнително нова кола. Аз съм от Павликени да спомена, което е на 40км от Търново.
Да спомена и още нещо: купих ремъци, всички филтри, накладки, масло за двигателя (BP Visco 3000 - синтетика), 4 подгряващи свещи, които предстои да бъдат сменени днес (дано майстора не срещне проблем..).. доколкото видях свещите са на достъпно място, но с ремъците май ще е яко разглабяне... другите неща предполагам се сменят по-лесно...
Ами Благодаря на отзовалите се... имам нужда наистина от помощ... всякакви мнения са добре дошли.. за всичко свързано с колата и най-вече за ксенон-а, защото без фарове няма как....
Колата е на 180 000 реални километра.
Благодаря!
Значи.. левия ксенон не свети, задния габарит също. Кабелите (където се сключват 2-та куплонга на предния ляв фар) бяха оголени.. оглозгани.. сякаш наядени от плъх. Един майстор ги изолира.. оправи ги уж, замери всички бушони (работеха), но проблема си остана нерешен. Честно казано ме съмнява да са изгорели крушките (едва ли горят толкова лесно), като се има предвид, че имаме и Ескорт на 15 години, на който никога не е сменяна каквато и да е крушка. Какъв тогава би могъл да е проблема? Някоя изгоряла платка? Някакви идеи..? Колко би струвала такава платка, колко би струвала ксенонова крушка?
И съотвено кой може да ми направи колата, защото аз съм от малък град и тук майсторите се чувстват безсилни, когато има проблем по сравнително нова кола. Аз съм от Павликени да спомена, което е на 40км от Търново.
Да спомена и още нещо: купих ремъци, всички филтри, накладки, масло за двигателя (BP Visco 3000 - синтетика), 4 подгряващи свещи, които предстои да бъдат сменени днес (дано майстора не срещне проблем..).. доколкото видях свещите са на достъпно място, но с ремъците май ще е яко разглабяне... другите неща предполагам се сменят по-лесно...
Ами Благодаря на отзовалите се... имам нужда наистина от помощ... всякакви мнения са добре дошли.. за всичко свързано с колата и най-вече за ксенон-а, защото без фарове няма как....
Колата е на 180 000 реални километра.
Благодаря!
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Re: Mondeo III - проблем с Xenon-а
Сложи си крушката от другия фар и ще разбереш дали е изгоряла
Нова струва 50-100лв според зависи. Най-вероятно са изгорели щото те така горят - на един бушон са ляв фар ляв стоп, на друг десен фар десен стоп. Моли се да е от крушките щото другото е по-голям филм.

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Здравей колега. Има един Митко който работи в сервиза до СБА Велико Търново. Ремонтира всичко по електриките на колите. Няколко колеги от София идваха вече тук при него и са доволни.BadKid написа:Аз съм от Павликени да спомена, което е на 40км от Търново.
П.С. Сложи снимки на Мондеото в раздел "Моята кола" да му се порадваме. А може и да го докараш на някоя от сбирките ни в Търново.
-
- потребител
- Регистриран: 29 авг 2008, 07:53
- Модел на автомобила: Ford Focus MK 2.5, 2009г, 2.0 LPG, 145 к.с.
Благодаря! Ще го посетя тоя майстор понеделник-вторник!DigiPro написа:Здравей колега. Има един Митко който работи в сервиза до СБА Велико Търново. Ремонтира всичко по електриките на колите. Няколко колеги от София идваха вече тук при него и са доволни.BadKid написа:Аз съм от Павликени да спомена, което е на 40км от Търново.
П.С. Сложи снимки на Мондеото в раздел "Моята кола" да му се порадваме. А може и да го докараш на някоя от сбирките ни в Търново.
Приятели, абе.. стана едно объркване с маслото... послушах един приятел, който ми каза да купя масло 10W40, а по каталог май трябва да е 5W30 .. след това пък друг майстор ми каза да сложа това 10W40, защото колата щом е минала границата от 100 000км това масло, което се дава по каталог щяла да го гори.. изобщо.... съм объркан

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?t=4474BadKid написа:[Приятели, абе.. стана едно объркване с маслото...