Въпрос относно оборотомера
-
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2008, 08:35
- Модел на автомобила: Ескорт
- Status: Извън линия
Въпрос относно оборотомера
Здравейте, имам проблем с оборотомера на колата. Ескорт -90 г.; 1.3-карборатор с ръчен смукач. Оборотомера играе както си поиска - през повечето време показва по-високи обороти от реалните - според мен поне двойно по-високи. Само сутрин като е студена се държи малко по-добре, но пак играе много стрелката и след малко работа става страшно. Прочетох темите по въпроса, но пак не ми е много ясно - точно от къде се взимат стойностите, които показва уреда в таблото или проблема ми е в самото табло и задвижването на стрелката. Ако имате идей пишете. Благодаря предварително !!!
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Въпрос относно оборотомера
На старата сиера си бях сложил допълнително оборотомер от ....нещи си .Въпросния оборотомер имаше "+" , "-" и 3-та букса която я вързах за кабела на бобината.На една друга аиера пък имах проблеми като твойте -отчита от врвме на време ,показва квото си иска,предположих че е лош контакт някъде по таблото.Разглобих го 2 пъти чистих,мацах -нищо не стана и се примитих.Не че те отчайвам нещо,но трудно ще го оправиш тоя оботротомер. Успех все пак.
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти