Ключа май беше леко топъл!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!
Status: Извън линия

Ключа май беше леко топъл!

Мнение от dydo » 23 юли 2009, 22:13

Днес след като паркирах колата забелязах, че ключа беше леко топъл. След това пипнах метала около стартера и той също беше леко заграял. Това сериозен проблем ли е или е нормално. До сега не съм усещал такова нещо и си мисля, че може да е индикация за нещо по-серионо. Други ден пътувам за морето и си......., ако нещо стане и изгори по пътя. Някакви идеи?

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня

Re: Ключа май беше леко топъл!

Мнение от paci » 24 юли 2009, 05:49

Предполагам, че говориш за пакета на волана, а не, че си бъркал под капака на двигателя и да си пипал самия стартер.
Колата ти е стояла на слънце и се е напекла!
Нормално е!

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!

Re: Ключа май беше леко топъл!

Мнение от dydo » 24 юли 2009, 09:18

Не съм отварял капаци. Просто вчера около 21.00 ч. като се прибрах, паркирах и изгасих колата, вадейки ключа за палене от стартера усетих, че леееко се е загрял. Не горещ, а леееко топъл. Веднага пипнах и ключалката за палене и тя също беше леко топла. След минута две отново запалих колата и я оставих към 2 мин. да работи. След това я изгасих и ключа не беше топъл, нито ключалката. Възможно е колата да се е напичала, защото цял ден е била под слънцето, ама аз ти говоря за прибиране към 21.00 ч. Т.е. тръгвам да кажем към 20.50ч от точка А и в 21.00 ч. съм до точка Б, т.е. пред нашия блок. Изминал съм около 6 км. :?

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”