Проблем с Фиеста
- Mersinko
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2010, 01:43
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.4i 16V (90 Hp) 1997
- Status: Извън линия
Проблем с Фиеста
Здравейте колеги, наскоро взех Форд Фиеста 1.4 16V 98г, та все още я гледам странно защото предната ми беше голф
Проблема ми е следния: Значи колата е с климатик. До копчето на климатика има едно за завъртане на въздуха в колата, когато натисна едно от двете се чуват едни звуци като щракане, които продължават около 6-7 секунди, след което спират. Същото това щракане се появява и като я запаля, но понякога!? Наподобява на нещо все едно (перка се върти, ама удря в пластмаса) ... Звукът идва откъм жабката!!! Имате ли идея какво може да е това??

Проблема ми е следния: Значи колата е с климатик. До копчето на климатика има едно за завъртане на въздуха в колата, когато натисна едно от двете се чуват едни звуци като щракане, които продължават около 6-7 секунди, след което спират. Същото това щракане се появява и като я запаля, но понякога!? Наподобява на нещо все едно (перка се върти, ама удря в пластмаса) ... Звукът идва откъм жабката!!! Имате ли идея какво може да е това??

-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16V АГУ
Re: Проблем с Фиеста
Честита количка и дълги години да ти служи вярно
До на климатика е копчето за да върти въздуха в копето, а да не дърпа въздух от вън. Звукът който се чува е от електромотора, който затваря клапата да не смучи от вън въздух (или пък я отваря). Няма никакъв проблем и при мен е така, като леко потропване е.

До на климатика е копчето за да върти въздуха в копето, а да не дърпа въздух от вън. Звукът който се чува е от електромотора, който затваря клапата да не смучи от вън въздух (или пък я отваря). Няма никакъв проблем и при мен е така, като леко потропване е.
- Mersinko
- потребител
Благодаря
А нормално ли е и при пускането на климатика да го издава този звук? И като е изключено копчето за въртенето на въздуха в колата при гасене и след това запалване пак да го издава?

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Защото тази е мнооооооого по-бързаMersinko написа:Здравейте колеги, наскоро взех Форд Фиеста 1.4 16V 98г, та все още я гледам странно защото предната ми беше голф![]()

Начи за клапата не си на ясно при натискането на кое копче започва да трака?
Или трака при натискането на кое да е от 2те?
При пускането на климатика тази клапа не се влияе.
Тя си е индивидуален ръчен избор за въздух от вън или да върти въздуха в купето.
Трака само при палене или ако е била затворена при отваряне.
Не може да установи позиция "отворено"
Малко са тези при които не се наблюдава този проблем, включително и при мен е така.
Никой до сега не е свалял таблото за да се бори с проблема и аз нямам намерение.
П.С.
Има писано по въпроса и темата е със заглавие "клапа за вътрешна циркулация", а не "Проблем с Фиеста"
Определено се налага да има някаква грамотност, да знаеш кое какво е по автомобила ти за да можеш евентуално да търсиш информация по проблема или да си зададеш правилно въпроса за да може да ти се отговори.
Сега не ме мързя и седнах да пиша, а можеше да си седиш без отговор, защото не ни се пише едно и също нещо по 10-8435098 пъти

Фиестата е мноого по-бърза от гоУфа

- Mersinko
- потребител
Както казах колата я имам от скоро така, че още ми е мътно какво и каде се намира по нея, затова нямаше как по друг начин да си задам въпроса (за което се извинявам)!
Значи, да разбирам, че проблема не само с моята фиеста.. ? Ако някой някога открие лек за тази "болест" нека пише.
Благодаря Ви за отговорите!
Значи, да разбирам, че проблема не само с моята фиеста.. ? Ако някой някога открие лек за тази "болест" нека пише.
Благодаря Ви за отговорите!