Проблем - загуба на светлини

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
kolev
потребител
потребител
Регистриран: 09 фев 2008, 23:48
Модел на автомобила: Форд Ескорт 95г. 1.8D
Status: Извън линия

Проблем - загуба на светлини

Мнение от kolev » 15 май 2010, 16:31

Здравейте колеги! Помогнете, че незнам какво стана с Ескорт-чето ми ( 1.8 D от 95г).
Скапа ми се акумулатора и ОК намерих друг ( Varta Blue power 60Ah ) и слагам го на мястото му всичко точно. Запалих колата и я оставих да работи да си зареди хубаво акумулатора и се хванах да си наглася станциите на радиото. Бях светнал фаровете и изведнъж чух леко цъкване (така си мисля) и изведнъж всичко угасна - табло, фарове, радио, плафона в купето, алармата и тя умря ..... като двигателя си продължи да работи и лампата за ръчната светеше и аз ... ТУШ. Угасих колата, запалих я пак без проблем, като по таблото ми светеха лампите за подгрев, за масло... както е нормално, НО отново имах горепосочените проблеми. За белязах че Работят: мигачите, парното и стоповете. При което проверих всички предпазители - всичко е наред с тях иииииии сега незнам какво да правя и Ви моля за СЪВЕТ !!!!!!

Благодаря предварително! :)
Изображение

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Проблем - загуба на светлини

Мнение от tropper » 15 май 2010, 17:01

Колегите с Ескорт-и масово се оплакват от лоши спойки по платката с бушонте. Има няколко "набъбнали" теми по въпроса тука в раздела...
Успех :wink:

П.С. Най-сигурния начин е да тръгнеш "По жицата" с мултицет и пробна лампичка (примерно от габарит), че мултицета не консумира почти никакъв ток и ако има лош контакт може да те излъже че е ОК.
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”