Неработещ стоп на Focus
- Yamato
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2011, 00:48
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI '01 (коНби)
- Status: Извън линия
Неработещ стоп на Focus
Задния ляв не работи, но интересното е че на габарити и фарове си работи
Ако някой му се е случвало да сподели, ако не здраве да е. И без това нищо не разбирам и ще се оди на жичкаджия.

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Неработещ стоп на Focus
Опита ли със смяна на крушката ?
Това че жичката за габарита ти свети не означава че и за стопа ти е здрава, нищо че са в една крушка
Това че жичката за габарита ти свети не означава че и за стопа ти е здрава, нищо че са в една крушка
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Стопа и габарита са в една крушка с 2 жички.

Аз преди 10 дни сменях моите и се втрещих когато установих съвсем случайно,че и двата стопа не светят.На сутринта щях да пътувам за гърция и в 9ч товаря багаж,викам си да взема да си проверя всички крушки светят ли и
добре,че ги има на всяка бензиностанция.
Странно беше,че и на двете крушки бяха изгоряли само жичките на стоповете.
Най неприятното,не знам за хечбека,но на седана свалях целите стопове от калника за да се сменят крушките.После чистене на уплътнения,силикони,луда работа-типично за форд-разглобяваш половината кола за да смениш крушка
Аз преди 10 дни сменях моите и се втрещих когато установих съвсем случайно,че и двата стопа не светят.На сутринта щях да пътувам за гърция и в 9ч товаря багаж,викам си да взема да си проверя всички крушки светят ли и

Странно беше,че и на двете крушки бяха изгоряли само жичките на стоповете.
Най неприятното,не знам за хечбека,но на седана свалях целите стопове от калника за да се сменят крушките.После чистене на уплътнения,силикони,луда работа-типично за форд-разглобяваш половината кола за да смениш крушка

- Yamato
- потребител
Това и мен ме зачуди. Иначе бях тръгнал да търся еврейска звезда да сваля стопа да видя каква е крушката и да купя резервни, че нямам. Аз хубаво ще я сменя, ама явно не е изгоряла след акто стопа бачка на габарити.mrdds написа:Стопа и габарита са в една крушка с 2 жички.

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Ами точно това ти казвам,че крушката има 2 жички-едната е за стопа,другата е за габарита.Двете са независими една от друга.Прекъсне ли се едната другата си свети.Отзад на цокъла има 2 пъпки.
Свали я най добре и иди с нея.Аз така направих.Не помня какъв е стандарта,но на тези каки в бензиностанцията и да им кажеш какъв е ще те гледат умно и ще искат изгорялата да видят.

Свали я най добре и иди с нея.Аз така направих.Не помня какъв е стандарта,но на тези каки в бензиностанцията и да им кажеш какъв е ще те гледат умно и ще искат изгорялата да видят.

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Най-обикновена комбинирана крушка, дори девойките в бензиностанцията не може да я объркат.
Не е жълта, не е с асиметрични пъпки... същата като на Жигула, Москвич ... или Шевролет Спарки.
Смяната й отнема 5-10 минути.
Не е жълта, не е с асиметрични пъпки... същата като на Жигула, Москвич ... или Шевролет Спарки.
Смяната й отнема 5-10 минути.
- Yamato
- потребител
Доста съм проС.mrdds написа:Ами точно това ти казвам,че крушката има 2 жички-едната е за стопа,другата е за габарита.