Автоаларма, хваща само от близо.
- vancata
- потребител
- Регистриран: 23 май 2011, 15:54
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16v ZtecS mk4 1996г,
Fun серия. - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Автоаларма, хваща само от близо.
Привет.
От както взех колата е с този странен дефект. Дистанционното лови само от страшно близо, говорим за 10-15см от стъклото и то не от всеки път, трябват поне 3-4 натискания от различни ъгли. Смених батериите и на двете дистанционни, лампички всичко свети при натискане. Едното е като ново, не е ползвано, а другото си е отъркано. Проблема си остана на лице. Къде да търся проблема? Също така къде може да се намира антената? Някъде в купето? Утре мисля да потърся централния блок да видя от там дали няма някакви настройки. Бях чел, че колеги си регулират честотата от някакъв потенциометър там. Естествено първо ще маркирам преди да въртя и ще броя оборотите. Предполагам може да се е разместило малко от дупки или силни вибрации и ще му трябва малко да се върне в нормите.
От както взех колата е с този странен дефект. Дистанционното лови само от страшно близо, говорим за 10-15см от стъклото и то не от всеки път, трябват поне 3-4 натискания от различни ъгли. Смених батериите и на двете дистанционни, лампички всичко свети при натискане. Едното е като ново, не е ползвано, а другото си е отъркано. Проблема си остана на лице. Къде да търся проблема? Също така къде може да се намира антената? Някъде в купето? Утре мисля да потърся централния блок да видя от там дали няма някакви настройки. Бях чел, че колеги си регулират честотата от някакъв потенциометър там. Естествено първо ще маркирам преди да въртя и ще броя оборотите. Предполагам може да се е разместило малко от дупки или силни вибрации и ще му трябва малко да се върне в нормите.
- ganador
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2005, 13:24
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-S '00 г.
- Контакти:
Re: Автоаларма, хваща само от близо.
Ванка, първо дай инфо за алармата. Може и да провериш за едно тънко кабелче, около 30-40 см, което излиза от кутията на алармата, Това е антена и се опитай да го изпънеш някъде по-далеч от ламарините.
Нашата чаша на търпение - най-пълната чаша в света!

- vancata
- потребител
Привет Ганадор. Инфо за съжаление не мога да дам. Утре мога да направя просто снимки на алармата и дистанционното, ще видя дали не пише нещо на блока, предполагам е китайче от най-ниско ниво. Ще потърся това кабелче, благодаря за съвета. Предполагам централната кутия с процесора да я търся някъде около кутията с бушони? Или просто да проследя кабела от бъзера/свирката или диода в купето.
- vancata
- потребител
Колеги днес разгледах по-обстойно алармата. Открих вътре един сензор до волана на таблото, предполагам е някакъв датчик/сензор за движение. Проследих кабела на диода, който мига при вкл. аларма, но стига до кутията на волана и от там влиза в шлаух, който пък влиза някъде зад самото табло и сигурно отива под бушонното табло отпред. Прилагам малко снимки. Още не знам точния модел на алармата и къде да търся основния модул и антената. Гледах под бушоните, но не видях нищо което да ми прилича на алармения блок. Ако някой може да сподели на неговата фиеста къде е монтирано, ще съм му много благодарен.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Блоковете на алармата не са херметични, затова го търси във купето а не при двигателя.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- vancata
- потребител
Привет отново колеги. Проблема беше решен. Има нещо като потенциометър на самото дистанционно, което настроихме с един приятел на 325хз. Имаше отклонение от около 20херца и в двете дистанционни от времето и вибрациите.
Поздрави, надявам се темата да е била полезна за някому.
Поздрави, надявам се темата да е била полезна за някому.