pd j,reke
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
- Status: Извън линия
Re: 25 секунди първо палене за деня на Форд Дизел 2000 год.???
coolspot написа:Здравейте наскоро си купих Форд Фиеста 1.8 Дизел 2000 година новата муцуна.Досега не съм имал дизел и ми се стори странно нещо но ми казаха че е нормално:
Когато колата не е палена 1-2 дена пали по следния начин подгрявам 2-3 пъти после завъртам ключа задържам и тя почва да върти и минават около 20-25 секунди въртейки докато запали това нормално ли е ?След това дори да загася и да запаля пали от раз.Дори да са минали 3-4 часа пак пали от раз трябва да е минал 1 ден.
Казаха ми че Форд дизел имали по бавен въртящ момент и затова било така ама се пак 25 секунди да държа да върти?Кажете вие хората с такъв двигател какво мисилте и дали това е нормално.
Който ти е казал, че е нормално му предай много поздрави.

-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2012, 17:19
- Модел на автомобила: Fiesta Diesel 1.8
Свещите са сменени.За другото незнам
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Със сигурност имаш проблем, закарай я да я види някой, който не мисли, че това е нормално, премерете компресията, гледайте за въждух в системата /според мен това е проблема/ . И си попълни профила да се знае от къде си, някой колега може да те насочи към сервиз!!!
- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Не е нормално да върти повече от 7-8 секунди в тези атмосферни условия, при това е сравнително свежа количка 2000г набор... Мондеото е '97 и тази сутрин при -18*С запали на 5-тата секунда с два подгрева на свещите... Според мен първо виж за въздух в горивната система, ако нямаш въздух проверяваш свещите, ако и те са добре - компресия, ако е над 28 бара,значи е Ок и следва проверка при помпаджия...
Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Тоя,дето ти е казал това за нормалното палене...го прати някъде да се отърве от мъките...Няма такова нещо.Изправна кола пали с първите двайсетина оборота на вала...все тая дали е бензин или дизел,дали е топло или студено.Сиерата (вярно-бензин,ама дърта на библия) я бях докарал до положение да пали не по-късно от третата секунда.Недостатъкът на тая центровка беше,че не разбрах като си замина акумулатора...т.е. разбрах едва когато ме остави на улицата...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
Сега обърнах внимание че някой ми е свил капачката на резервоара дали е възможно да е от това?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Не е от капачката, на нафтата и е много студено, сипи добавка против замръзване на парафина в нафтата. Аз ползувам ето това вече шеста година:coolspot написа:Сега обърнах внимание че някой ми е свил капачката на резервоара дали е възможно да е от това?
http://auto.potrebitel.ru/?action=model ... ud_id=8773
В ШЕЛ- бензиностанциите го има.
Но сега има влага в резервоара ти,добре ще е да покараш няколко часа без капачка за да се изпари евентуално влагата, след което да си сложиш новата капачка. Може също да си сипеш малко спирт за да абсорбира влагата-/водата/.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
а без капачка да карам лошо ли е?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Еми не е много добре в предвид че се овлажнява в студа резервоара отвътре, а нафтата която се загрява от връщащата се излишна нафта се изстудява. Има и евтини капачки, има и по скъпи с ключалки.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО