Светят слабо ксеноновите фаровете на FOCUS C MAX - РЕШЕН!!!
- Paranoid
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2008, 22:07
- Модел на автомобила: FOCUS C-MAX 2.0 TDCI Ghia '04
- Status: Извън линия
Светят слабо ксеноновите фаровете на FOCUS C MAX - РЕШЕН!!!
Здравейте, от скоро се сдобих с FORD FOCUS C MAX, та той е с фабрични ксенонови фарове, но светят невероятно слабо!!! Предните фарове за мъгла светят по-силно! Въпросът ми е на какво може да се дължи това? Крушките ли са за смяна? Възможно ли е от вътрешната страна на лупите да се е образувал загар или запрашване и заради това да светят по-слабо? Отвън не са помътнели фаровете! Ето и снимка: 

Последна промяна от Paranoid на 18 юли 2012, 13:48, променено общо 2 пъти.
- Paranoid
- потребител
Re: светят слабо фаровете на FOCUS C MAX
Благодаря на модераторите за правилното постване на въпроса ми!
Та някой може ли да ми помогне с информация?! Направо изпитвам ужас като трябва да карам вечер? Нищо се не вижда!
Та някой може ли да ми помогне с информация?! Направо изпитвам ужас като трябва да карам вечер? Нищо се не вижда!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: светят слабо фаровете на FOCUS C MAX
Единствената дивотия която ми хрумва е да не би да караш на "дневни светлини".
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Светят слабо ксеноновите фаровете на FOCUS C MAX
Някой беше споменал, че преди да изгорят ксеноновите крушки почват да светят с бледо-розов цвят. Твоите имат ли такива симптоми?
- Paranoid
- потребител
Ами фокуса има функция автоматични фарове, но дали ще ги пусна ръчно или те сами няма разлика! Светят все така слабо. А тези дневни светлини, някакво реле ли е и как мога да проверя да не е това причината?!
За цвета, нямат този нюанс. Едната е синкава другата зеленикаква.
За цвета, нямат този нюанс. Едната е синкава другата зеленикаква.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Колега, извади и смени крушките. Когато взех моята, светеше доста слабо за фабричен ксенон. Самите крушки бяха помътнели вътре в балона им. Взех си китайски, вече почти 3 години светят перфектно. Разликата след смяната на крушките беше огромна. Поръчах ги от сайт тук в БГ, ако искаш пиши на л.с., ще ти кажа от къде съм ги взел, за да не става реклама.
- Paranoid
- потребител
Мерси за инфото. То просто друго не остана! Едва ли баласта ще окаже влияние да светят слабо. Тия дни ще ги сменя и ще пиша какъв е резултата.
Само последен въпрос към DMT. Ти имаш заводски ксенон определено по-дълго от мени искам да питам, има ли шанс от вътрешната страна на лупите на фаровете да се образува зацапване или някакъв друг вид замърсяване?
Само последен въпрос към DMT. Ти имаш заводски ксенон определено по-дълго от мени искам да питам, има ли шанс от вътрешната страна на лупите на фаровете да се образува зацапване или някакъв друг вид замърсяване?
- Дмитарчо
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp
Мда, зацапват се лупите с времето, влиза от някъде прахоляк и полепва от вътрешната страна. Сваляш фара, махаш баласта ... сапунена вода и друсаш хубаво, повтаряш процедурата няколко пъти докато забележиш резултата
Ако фаровете се свалят като на Мондеото де ...
Не съм запознат с С МАХ-а 

- Paranoid
- потребител
Чудесно! Преди да сменя крушките ще ги изчистя. Питах да не би да има някакво специално покритие от вътрешната страна и да го повредя при чистенето. 

- Дмитарчо
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp
Дори да има някакво покритие ... какво ще му стане от вода и сапун 

- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Лупите се зацапват и то доста. Аз като отварях моите фарове ги огледах добре и се виждаше че са зацапани самите лупи и рефлектора зад тях. Аз ги изчистих с мека кърпа много внимателно, но фаровете си бяха разглобени.
Става и само с вода и малко сапун - махаш всички крушки, пълниш фара и яко друсане, така няколко пъти и накрая само с вода изплакваш. Най добре е изплакването да е с дестилирана вода да не оставят петна при сушенето. После оставяш на слънце да изъхнат хубаво, нови крушки и реглаж на фаровете. Ефекта е поразителен.
Става и само с вода и малко сапун - махаш всички крушки, пълниш фара и яко друсане, така няколко пъти и накрая само с вода изплакваш. Най добре е изплакването да е с дестилирана вода да не оставят петна при сушенето. После оставяш на слънце да изъхнат хубаво, нови крушки и реглаж на фаровете. Ефекта е поразителен.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Освен вода се слага вестник, накъсан на малки парчета. След това друсаш.momo76 написа:....... пълниш фара и яко друсане, така няколко пъти и накрая само с вода изплакваш. .........

Всичко си излиза после.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Paranoid
- потребител
Днес пристигнаха новите крушки!!! Свалих фаровете и ги смених.

Ето още малко снимки:

Това е старата крушка:

А тук новата до старата. Може да откриете разликата.

Относно мръсотията от вътрешната страна, видимо нямаше такава. Пробвах с едно малко парцалче да забърша от вътрешната страна лупата, но нямаше резултат. Нооооо когато включих фаровете видях че там където пробвах има следи!!! И така по-натам ще ги сваля и разглобя, защото вътре има страшно много неща, и ще бъдат почистени. Пред блока просто нямам условията да го направя.
Довечера ще снимам как светят и ще кача снимки да видите разликата.
Това е за сега!

Ето още малко снимки:

Това е старата крушка:

А тук новата до старата. Може да откриете разликата.

Относно мръсотията от вътрешната страна, видимо нямаше такава. Пробвах с едно малко парцалче да забърша от вътрешната страна лупата, но нямаше резултат. Нооооо когато включих фаровете видях че там където пробвах има следи!!! И така по-натам ще ги сваля и разглобя, защото вътре има страшно много неща, и ще бъдат почистени. Пред блока просто нямам условията да го направя.
Довечера ще снимам как светят и ще кача снимки да видите разликата.
Това е за сега!
- Paranoid
- потребител
Re: Светят слабо ксеноновите фаровете на FOCUS C MAX - РЕШЕН!!!
Ето ме и мен отново!
След като смених крушките и успях да избърша лупите от вътрешната страна има огромна разлика.
За съжаление не мога да кача снимки да покажа преди и след, защото фотоапарата не показва почти никаква разлика, но има!!!
Остана само да се полират фаровете, защото са леко помътнели. Вероятно тогава ще светнат още по-силно. Помътняването намаля силата с от 30 до 50% (някъде го бях чел).
Това е. Дано темата да помогне на някой и благодаря на всички за мненията и помощта!!!
След като смених крушките и успях да избърша лупите от вътрешната страна има огромна разлика.
За съжаление не мога да кача снимки да покажа преди и след, защото фотоапарата не показва почти никаква разлика, но има!!!
Остана само да се полират фаровете, защото са леко помътнели. Вероятно тогава ще светнат още по-силно. Помътняването намаля силата с от 30 до 50% (някъде го бях чел).
Това е. Дано темата да помогне на някой и благодаря на всички за мненията и помощта!!!
- Paranoid
- потребител
Ето и снимки на фаровете с резултата. Не знам дали се вижда много добре разликата.
Преди:

След:

Преди:

След:

- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
Колега дано не се сърдиш че ти използвам темата, но модераторите все се сърдят като се отваря нова тема за стар проблем
Аз съм с фокус мк1 с лупи и ксенон на късите и също смятам че светлината е незадоволително слаба. Можеш ли да ми кажеш ти какви крушки си взе и каква им е цената ?

Аз съм с фокус мк1 с лупи и ксенон на късите и също смятам че светлината е незадоволително слаба. Можеш ли да ми кажеш ти какви крушки си взе и каква им е цената ?
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Ако си с депо фарове не очаквай да светят кофти са си.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk

- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
Нямам идея какво е депо фар, моите са такива :