Пак светна ABS са мондео МК2 помощ
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Пак светна ABS са мондео МК2 помощ
Здр колеги сичко си беше наред вдигах днес колата с крик отпред отляво и отдясно поотделно и както бях вдигнал лявото колело във воздуха запалих я и сложих на 3 та скорост колелото взе да се върти и така по същия начин и от дясно и явно датчика на АБС са е отчел че 3 те колелета са в покой а това се върти светнаха лампата на АБС са и на ръчната и като я пуснах колата пробвах я лампите изгасват само след 10 км в час след запалване.Сега след всяко палене лампите си светят постояяно мине ли 10 км в час изгасват и въпреки това АБС са си работи де но защо не изгасват след като запаля хубаво отчело е грешно покарах я 15 20 км нали трябва да си е отчело вече че сички колала се въртят с еднаква скорост не знам време ли му трябва за да се оправи напрано не знам
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
- Status: Извън линия
Re: Пак светна ABS са мондео МК2 помощ
Колега махни минуса на акумулатора за 15 минути и пробвай дали ще изчисти грешката,която е отчел абс-а
- bikercho
- потребител
Махах и минуса и плюса няма оправия
- bikercho
- потребител
Колеги оправи се всичко минаха се 2 дена и се оправи явно му трябва някакво време за да се адаптира към промените 

- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Ми не му трябва време, имаш някакъв проблем по системата, аз зимата си правих опити едни пред нас обръщам с ръчна, съответно абс-а почва да свети минах 400-500 метра лампата остана да свети, загасих колата запалих пак и загасна, това го правих няколко пъти, абс е възможно да ти свети и от ниско напрежение, така че акумулатора зареден ли ти е бил добре, зареждането как е?

- bikercho
- потребител
Не знам колега напрежението е добро никакъв проблем няма преди време пак така ми светна бях разглабял барабана защото сменям спирачното цилиндърче и я така въртях гривната която дава цигнал на датчика на АБС са и колата беше на контакт и го направи същото и си мисля че няма какво да е друго просто отчита че 3 те колела са в покой а това се върти и за това светва за да информира че има нередност и тогава покарах 1 2 дена и се оправи пак по същия начин след всяко палене светеха постоянно лампите и след 10 км в час изгасваха трябва му явно някъкво време за да се адаптира поне аз нямам друго обеснение
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Да нормално е като завъртиш гумите и някоя не се върти системата да даде грешка, но се сетих преди време четох за някакъв човек дето си правил ремонт на датчик на абс не помня колата каква беше, май фиат, та човека казва така, когато направил новата навивка на сърцевината на датчика абс почнал да му гасне в началото след като потегли и мине 10км/ч, след което увеличил намотките и датчика влезнал в норма, идеята ми е, че може да имаш проблем с някой датчик който влиза в норма след като се развие определена скорост, тогава генерираното едн почва да отговаря на изискваната стойност, ти мерил ли си съпротивление на датчиците, но не директно на тях, а на буксата на абс модула, защото те може да с ред но да имаш лоша връзка.

- bikercho
- потребител
Мерил съм аз този АБС колко го правих този ми е втори АБС сменял сам блока щото оригиналния ми беше блокирал давах го на майстор оправи ми го след около месец постоянно светнаха лампите без да гаснат и не работеше АБС са и имах и друг модул сменях ги и всичко се оправи и сега всичко си е наред та тогава когато сменях модулите какви ли не причини съм търсил да светят тези лампи и всичко друго си е наред мерси все пак за инфото колега