Проблем с мигачите на фокус
-
- потребител
- Регистриран: 07 юли 2012, 13:41
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 petrol '2000 г.
- Status: Извън линия
Проблем с мигачите на фокус
Здравейте колеги . Проблема ми е следния : На Фокус 1.8 едновременно ми изчезнаха всички мигачи/аварийни , климатика и радиото . Подлудях ! Някой да има идея какво може да е предизвикало подобна простотия ?
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Re: Проблем с мигачите на фокус
Колега провери си бушонното табло,най-вероятно има изгорял предпазител или са хлабави и се е загубило връзката
-
- потребител
Благодаря колега . Проверих и радиото тръгна . Оказа се , че е бушон. Мигачите обаче продължават да не работят а не мога да открия релето , което ги управлява къде е . Някаква идея ?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Попълни си профила и дай година на Фокуса ... на въглища ли е ...
Пак си провери всички бушони и то с мултицет.
Ескорта едно време 6 месеца така го карах без авариини и свирка, докъто не отидох на майстор.
Човека ме слуша слуша и умря от смях, че съм си разглобил половината кола.
Извади един бушон, метна го в една кал, сложи друг и вика "бегай".
Даже пари не ми иска.
От интерес ходих в калта да си диря бушона.
Мамка му и прасе, чак у нас с лупа видях, че е изгорял.

Пак си провери всички бушони и то с мултицет.
Ескорта едно време 6 месеца така го карах без авариини и свирка, докъто не отидох на майстор.
Човека ме слуша слуша и умря от смях, че съм си разглобил половината кола.
Извади един бушон, метна го в една кал, сложи друг и вика "бегай".
Даже пари не ми иска.
От интерес ходих в калта да си диря бушона.
Мамка му и прасе, чак у нас с лупа видях, че е изгорял.
-
- потребител
Хахаха , не , не е на "кимур" . Бензинка е . Двехилядната година . Огледах бушоните подробно и с лупа
, но не е от там . Вероятно е релето , но пък него не мога да го намеря мамка му
.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
А превключвателя на волана, огледа ли го?batkovato написа:........ Огледах бушоните подробно и с лупа, но не е от там . Вероятно е релето , но пък него не мога да го намеря мамка му
.

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Мдааа , тъпото си е тъпо . За превключвателя не се сетих , обаче си мисля , че ако беше от него , поне аварийните щяха да работят като са на отделен бутон . Те обаче също не щат мамка им . 

- HACKO
- Модератор
А дали пък точно там не е проблема?batkovato написа:......., обаче си мисля , че ако беше от него , поне аварийните щяха да работят .......

-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Превключвателят на аварийните избира от къде да се подава захранване на релето за мигачите, понеже самите мигачи не работят при загасен двигател, а аварийките трябва да работят винаги. Може някъде там да е проблемът - или в него, или релето. Май имаше два отделни бушона за леви и десни мигачи, едва ли ще изгорят и двата. А радиото кога ти спря да работи - примерно да си правил някакво късо от включване на нещо в запалката? И за какъв ток беше бушонът, който си сменил - колкото пише че трябва да е, или някакъв 'подсилен'? - ако е бил за по-голям ток, може да изгорят и други неща покрай него. Други аномалии има ли? - примерно да не ти работят чистачките.
-
- потребител
Радиото спря да работи по същото време , но се оказа съвпадение , защото след проверката и смяната на бушон , то си заработи нормално . Не ползвам запалката изобщо и не се сещам да съм бутал каквото и да е по колата . Нищо извън проблема с мигачите не се проявява . Днес ще отида да ми погледнат релето . Вероятно е то , ако ли не , ще търсим вината в аварийните и такаdreadx написа:Превключвателят на аварийните избира от къде да се подава захранване на релето за мигачите, понеже самите мигачи не работят при загасен двигател, а аварийките трябва да работят винаги. Може някъде там да е проблемът - или в него, или релето. Май имаше два отделни бушона за леви и десни мигачи, едва ли ще изгорят и двата. А радиото кога ти спря да работи - примерно да си правил някакво късо от включване на нещо в запалката? И за какъв ток беше бушонът, който си сменил - колкото пише че трябва да е, или някакъв 'подсилен'? - ако е бил за по-голям ток, може да изгорят и други неща покрай него. Други аномалии има ли? - примерно да не ти работят чистачките.

- HACKO
- Модератор
Най-вероятно проблема не е в релето (а то е забучено директно в превключвателя на волана
). Ключа на аварийните е с приоритет над лоста, цялото управление минава през него, ако той направи проблем изчезва всичко. 

-
- потребител
Оказа се съвършено правHACKO написа:Най-вероятно проблема не е в релето (а то е забучено директно в превключвателя на волана). Ключа на аварийните е с приоритет над лоста, цялото управление минава през него, ако той направи проблем изчезва всичко.

- HACKO
- Модератор
Само да не ми се сърдиш, че не ти го написах директно, исках да те провокирам да помислиш.batkovato написа:Оказа се съвършено правHACKO написа:Най-вероятно проблема не е в релето (а то е забучено директно в превключвателя на волана). Ключа на аварийните е с приоритет над лоста, цялото управление минава през него, ако той направи проблем изчезва всичко.
. Проблема е бил точно в ключа за аварийните . От Форд ми искаха 136 лева за тая джиджавка , но в автоморгата ми я дадоха за 20 - голям кеф
) . Релето за мигачите установиха , че се намира в самия лост за мигачи . Благодаря на всички тук , които помагаха да решим проблема .

-
- потребител
И дума не може да става за сръдня . Благодарен съм за точната ''диагноза'' .HACKO написа:Само да не ми се сърдиш, че не ти го написах директно, исках да те провокирам да помислиш.batkovato написа:Оказа се съвършено правHACKO написа:Най-вероятно проблема не е в релето (а то е забучено директно в превключвателя на волана). Ключа на аварийните е с приоритет над лоста, цялото управление минава през него, ако той направи проблем изчезва всичко.
. Проблема е бил точно в ключа за аварийните . От Форд ми искаха 136 лева за тая джиджавка , но в автоморгата ми я дадоха за 20 - голям кеф
) . Релето за мигачите установиха , че се намира в самия лост за мигачи . Благодаря на всички тук , които помагаха да решим проблема .