Проблем с мигачите на фокус

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
batkovato
потребител
потребител
Регистриран: 07 юли 2012, 13:41
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 petrol '2000 г.
Status: Извън линия

Проблем с мигачите на фокус

Мнение от batkovato » 07 юли 2012, 14:14

Здравейте колеги . Проблема ми е следния : На Фокус 1.8 едновременно ми изчезнаха всички мигачи/аварийни , климатика и радиото . Подлудях ! Някой да има идея какво може да е предизвикало подобна простотия ?

men1977
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.

Re: Проблем с мигачите на фокус

Мнение от men1977 » 07 юли 2012, 14:30

Колега провери си бушонното табло,най-вероятно има изгорял предпазител или са хлабави и се е загубило връзката

batkovato
потребител
потребител

Мнение от batkovato » 07 юли 2012, 20:30

Благодаря колега . Проверих и радиото тръгна . Оказа се , че е бушон. Мигачите обаче продължават да не работят а не мога да открия релето , което ги управлява къде е . Някаква идея ?

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня

Мнение от paci » 07 юли 2012, 20:58

Попълни си профила и дай година на Фокуса ... на въглища ли е ... :D:

Пак си провери всички бушони и то с мултицет.
Ескорта едно време 6 месеца така го карах без авариини и свирка, докъто не отидох на майстор.
Човека ме слуша слуша и умря от смях, че съм си разглобил половината кола.
Извади един бушон, метна го в една кал, сложи друг и вика "бегай".
Даже пари не ми иска.
От интерес ходих в калта да си диря бушона.
Мамка му и прасе, чак у нас с лупа видях, че е изгорял.

batkovato
потребител
потребител

Мнение от batkovato » 07 юли 2012, 21:22

Хахаха , не , не е на "кимур" . Бензинка е . Двехилядната година . Огледах бушоните подробно и с лупа :) , но не е от там . Вероятно е релето , но пък него не мога да го намеря мамка му :) .

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 07 юли 2012, 21:29

batkovato написа:........ Огледах бушоните подробно и с лупа :) , но не е от там . Вероятно е релето , но пък него не мога да го намеря мамка му :) .
А превключвателя на волана, огледа ли го? ;):
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

batkovato
потребител
потребител

Мнение от batkovato » 07 юли 2012, 21:37

Мдааа , тъпото си е тъпо . За превключвателя не се сетих , обаче си мисля , че ако беше от него , поне аварийните щяха да работят като са на отделен бутон . Те обаче също не щат мамка им . :D:

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 07 юли 2012, 21:56

batkovato написа:......., обаче си мисля , че ако беше от него , поне аварийните щяха да работят .......
А дали пък точно там не е проблема? ;;):

dreadx
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV

Мнение от dreadx » 08 юли 2012, 01:53

Превключвателят на аварийните избира от къде да се подава захранване на релето за мигачите, понеже самите мигачи не работят при загасен двигател, а аварийките трябва да работят винаги. Може някъде там да е проблемът - или в него, или релето. Май имаше два отделни бушона за леви и десни мигачи, едва ли ще изгорят и двата. А радиото кога ти спря да работи - примерно да си правил някакво късо от включване на нещо в запалката? И за какъв ток беше бушонът, който си сменил - колкото пише че трябва да е, или някакъв 'подсилен'? - ако е бил за по-голям ток, може да изгорят и други неща покрай него. Други аномалии има ли? - примерно да не ти работят чистачките.

batkovato
потребител
потребител

Мнение от batkovato » 08 юли 2012, 11:05

dreadx написа:Превключвателят на аварийните избира от къде да се подава захранване на релето за мигачите, понеже самите мигачи не работят при загасен двигател, а аварийките трябва да работят винаги. Може някъде там да е проблемът - или в него, или релето. Май имаше два отделни бушона за леви и десни мигачи, едва ли ще изгорят и двата. А радиото кога ти спря да работи - примерно да си правил някакво късо от включване на нещо в запалката? И за какъв ток беше бушонът, който си сменил - колкото пише че трябва да е, или някакъв 'подсилен'? - ако е бил за по-голям ток, може да изгорят и други неща покрай него. Други аномалии има ли? - примерно да не ти работят чистачките.
Радиото спря да работи по същото време , но се оказа съвпадение , защото след проверката и смяната на бушон , то си заработи нормално . Не ползвам запалката изобщо и не се сещам да съм бутал каквото и да е по колата . Нищо извън проблема с мигачите не се проявява . Днес ще отида да ми погледнат релето . Вероятно е то , ако ли не , ще търсим вината в аварийните и така :) .

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 08 юли 2012, 13:10

Най-вероятно проблема не е в релето (а то е забучено директно в превключвателя на волана :D: ). Ключа на аварийните е с приоритет над лоста, цялото управление минава през него, ако той направи проблем изчезва всичко. _friends_

batkovato
потребител
потребител

Мнение от batkovato » 11 юли 2012, 11:29

HACKO написа:Най-вероятно проблема не е в релето (а то е забучено директно в превключвателя на волана :D: ). Ключа на аварийните е с приоритет над лоста, цялото управление минава през него, ако той направи проблем изчезва всичко. _friends_
Оказа се съвършено прав :) . Проблема е бил точно в ключа за аварийните . От Форд ми искаха 136 лева за тая джиджавка , но в автоморгата ми я дадоха за 20 - голям кеф :):) . Релето за мигачите установиха , че се намира в самия лост за мигачи . Благодаря на всички тук , които помагаха да решим проблема .

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 11 юли 2012, 18:47

batkovato написа:
HACKO написа:Най-вероятно проблема не е в релето (а то е забучено директно в превключвателя на волана :D: ). Ключа на аварийните е с приоритет над лоста, цялото управление минава през него, ако той направи проблем изчезва всичко. _friends_
Оказа се съвършено прав :) . Проблема е бил точно в ключа за аварийните . От Форд ми искаха 136 лева за тая джиджавка , но в автоморгата ми я дадоха за 20 - голям кеф :):) . Релето за мигачите установиха , че се намира в самия лост за мигачи . Благодаря на всички тук , които помагаха да решим проблема .
Само да не ми се сърдиш, че не ти го написах директно, исках да те провокирам да помислиш.

batkovato
потребител
потребител

Мнение от batkovato » 11 юли 2012, 22:30

HACKO написа:
batkovato написа:
Само да не ми се сърдиш, че не ти го написах директно, исках да те провокирам да помислиш.
И дума не може да става за сръдня . Благодарен съм за точната ''диагноза'' . :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”