Свети лампата за ниво на антифриза
-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 19:16
- Модел на автомобила: MONDEO - 1998 GHIA 2.0 Zetec 16v
- Status: Извън линия
Свети лампата за ниво на антифриза
Здравейте. От доста време лампата за нивото на антифриза свети но не постоянно а когато тя си реши. Ходих на диагностика (50лв.) и ми казаха, че трябва да се смени датчика. Намерих един втора употреба за 15лв. (за новия в сервиза ми искаха 80лв. без смяната) но с другия датчик пак светеше лампата. Понеже го пробвах на място пред моргата и се отказах да го купя. В къщи, моя датчик го свалих и го замерих с мултицета - работеше. Даже на място в казанчето като се мести поплавъка и той реагира. Което означава че датчика работи. Някой знае ли какъв може да е проблема? Дали поплавъка понякога прави проблем или някъде не прави добър контакт? Ще съм благодарен за компетентни мнения.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Свети лампата за ниво на антифриза
Това е форд...Т.е най-вероятно става дума за лош контакт.
Обаче къде....е загадка,а тази марка коли има навика да ги прелага безкрайно сложни за разгадаване.
Обаче къде....е загадка,а тази марка коли има навика да ги прелага безкрайно сложни за разгадаване.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
Ти като стар електричар-ентусиаст, не се ли сещаш къде може да е проблема?S_C написа:Това е форд...Т.е най-вероятно става дума за лош контакт.

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Сваляш схемите на инсталацията (има ги тук из форума) и тръгваш по следите на злото.
п.с. аз такова нещо не бих седнал да правя на което и да е Мондео-вадя крушката и приключвам въпроса.99% от колите нямат тия безумни индикации за нива на масла и антифризи,хората си ги карат така и са доволни от живота...
п.с. аз такова нещо не бих седнал да правя на което и да е Мондео-вадя крушката и приключвам въпроса.99% от колите нямат тия безумни индикации за нива на масла и антифризи,хората си ги карат така и са доволни от живота...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
Още се надявам някой да ми подскаже, къде евентуално може да е слабото място и да не става добър контакт. Да отбележа че когато я взех колата беше тотално изпрана. Бившия собственик е имал куче и в резултат на което беше паднало яко пране. Като я взех беше подгизнало всичко. Извадих всички стелки, включително и от багажника, от долу всичко беше вир вода. Държал съм я отворена два дни на припек за да изсъхне. От схеми не разбирам и вие сте ми последната надежда преди да отида в Мото Пфое. Защото както вече казах в Дунев Сервиз ми взеха 50лв. и казаха, че датчика е за смяна което не е вярно според мен. Няма да откажа все пак ако някой даде някаква схема. Модела на автомобила го виждате от ляво. 

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Аз си мисля че проблема може и да е в поплавъка който е в казанчето. Не ми се вярва проблема да е по кабелите някъде при положение че досега е работило както трябва, кабелите от седени няма да се развалят. Разбира се не е невъзможно, но си мисля на първо време може да пробваш от някоя морга по 10-15 лв са тия казанчета, ако работи примерно да го вземеш ако ли не да мислиш друг вариант.
-
- потребител
Как да разбера дали работи това което ще го взема от моргата? На моето казанче мисля да пробвам следния начин. Като светне лампата да отворя казанчето и да побутна поплавъка с някаква пръчка. Ако загасне лампата, значи е от него.