Проблем с подгрева на предното стъкло Mondeo MK3 2.0 TDDI
-
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2012, 20:32
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDDI
- Status: Извън линия
Проблем с подгрева на предното стъкло Mondeo MK3 2.0 TDDI
Привет на всички.От скоро се сдобих с Mondeo 2.0 TDDI.Установих няколко неща от който не съм доволен.Ще се радвам да получа компетентни отговори на въпросите си.
1.Подгрева на предното стъкло включва за около 30-40 сек след което изгася сам и няма включване повече докато не изгася двигателя и го стартитам отновово но пак за същото време.Смених релето което е в предния блок и .......... никаква промяна.Не съм сигурен дори дали изобщо работи.
2.Копчето за отваряне на задния капак не работи.Но от дистанциооното на ключа си отваря.Някакви идей за бушони или нещо от сорта защото аз не открих.Но определено съм невежа на тема форд .
3.Ужасно бавно суши и задното стъкло подгрева.При всички ли е така или просто моя е намелен от някъде (шегувам се) работи но сякаш много много бавно
Благодаря ви предварително за отговорите и се извинявам ако някой е много смешен.Просто ми е първият дизел и първият форд.Дано ми промени впечатленията че до сега май само от към икономия го докарва макар и доста добре
1.Подгрева на предното стъкло включва за около 30-40 сек след което изгася сам и няма включване повече докато не изгася двигателя и го стартитам отновово но пак за същото време.Смених релето което е в предния блок и .......... никаква промяна.Не съм сигурен дори дали изобщо работи.
2.Копчето за отваряне на задния капак не работи.Но от дистанциооното на ключа си отваря.Някакви идей за бушони или нещо от сорта защото аз не открих.Но определено съм невежа на тема форд .
3.Ужасно бавно суши и задното стъкло подгрева.При всички ли е така или просто моя е намелен от някъде (шегувам се) работи но сякаш много много бавно
Благодаря ви предварително за отговорите и се извинявам ако някой е много смешен.Просто ми е първият дизел и първият форд.Дано ми промени впечатленията че до сега май само от към икономия го докарва макар и доста добре

- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
Re: Проблем с подгрева на предното стъкло Mondeo MK3 2.0 TDDI
По първия въпрос е нормално след около 4 мин автоматично да се изключи релето за отоплението на предното стъкло, все пак е голям консуматор!Но след това пак би трябвало да можеш да го включиш!Лош контакт може да дава и бутона.Пробвай да го натиснеш по-силно.На задното стъкло автоматично се изключва отоплението след около 10 мин.Когато влажността е по-голяма и има голям конденз отвътре или отвън трябва повече време за изчистване на видимостта!Това да не те притеснява.
За ключалката не мога да ти помогна - щом отваря с дистанционното би трябвало и с бутона като натиснеш да се отваря.Или имаш предвид че с ключа не може да го отключиш...??
За ключалката не мога да ти помогна - щом отваря с дистанционното би трябвало и с бутона като натиснеш да се отваря.Или имаш предвид че с ключа не може да го отключиш...??

-
- потребител
Имах предвид че се отваря само с ключа багажника.А колкото до предния подгрев едва ли е слаба връзка защото следкато изгася двигателя пак мога да го включа и пак за около 30-40 сек и така но само след ново стартиране на двигателя.Де да вкчючваше за 4 минmladen1984 написа:По първия въпрос е нормално след около 4 мин автоматично да се изключи релето за отоплението на предното стъкло, все пак е голям консуматор!Но след това пак би трябвало да можеш да го включиш!Лош контакт може да дава и бутона.Пробвай да го натиснеш по-силно.На задното стъкло автоматично се изключва отоплението след около 10 мин.Когато влажността е по-голяма и има голям конденз отвътре или отвън трябва повече време за изчистване на видимостта!Това да не те притеснява.
- mladen1984
- потребител
Сега като се загледах в едни схеми на форд е показан таймер за време за изключване на отоплението.Той като цяло би трябвало да се намира в "Централния контролен модул" на колата под арматурното табло.От там може да са проблемите с повторно включване и изключване.Трябва да се замери дали към бутона идва "+" и от там ще се разбере ситуацията!

-
- потребител
Това ми се вижда логично да.Но ще се радвам на малко материал за да видя как изглежда това нещо и да го открия за да мога да си поръчам ново.Че ме дразнят ужасно такива дреболий.А като се замисля май също мога да го изолирам ако не го открия или не емного добър вариант ? Аз по принцип смених едно реле което открих в контролния панел при двигателя а в контролния панел в купето не открих нищо обозначено като за преден поддгрев.Ето снимка на това което сменях без абсолютно никакъв резултат.
- mladen1984
- потребител
За съжаление и аз нямам по-подробна информация, къде и какво представлява този таймер.Но със сигурност е някъде под арматурното табло.Би трябвало ако се шунтира този таймер - и да се подава захранване директно от бутона към релето да няма проблеми.Но тогава няма кой да го изключва автоматично.Информацията която черпя е на базата но форд скорпио и от ел. схеми свързани конкретно с този модел!

-
- потребител
Най-вероятно поне първоначално ще бъде шунтирано а мисля че има кой да го изключва казва се Жоро е ако не забрави разбира се .Благодаря за информацията все пак ми даде насока за нови търсения
.Ще се радвам ако някой с по конкретен опит също отдели минутка да ме просвети в дебрите на форда
Ако ли не наздраве и весели празници на всички 

-
- потребител
Добре де няма ли толкова някой да е в час с това и да ми даде насока какво да правя и къде да търся.По съвета на колегата търсих такъв таймер и в двата блока с релета и бушони уви няма такова нещо.Вадих всичко що не е бушон и пробвах пак и пак.Не намерих нищо друго което да командва тоя тъп подгрев освен релето което вече подмених и 3 предпазителя.
Помагайте хора моля ви че вече откачам.Много ме е яд нещо в колата ми да не работи като хората.
Помагайте хора моля ви че вече откачам.Много ме е яд нещо в колата ми да не работи като хората.
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Здравей колега,
И аз се порових из моите схеми и там отоплението на предно и задно стъкло се контролира от ECU .Релето което си подменял вероятно е за подгряването, но то се конторлира от ECU-то. Колегата Младен по-горе е писал същото за Скорпио....при Галакси е така...предполагам и при теб ще е така. Ако възнамеряваш да се ровиш и да търсиш проблема изчакай някой колега който има електрическите схеми за твоя модел да ти ги пусне и тогава....иначе няма смисъл да гадаеш.
Весели празници!

И аз се порових из моите схеми и там отоплението на предно и задно стъкло се контролира от ECU .Релето което си подменял вероятно е за подгряването, но то се конторлира от ECU-то. Колегата Младен по-горе е писал същото за Скорпио....при Галакси е така...предполагам и при теб ще е така. Ако възнамеряваш да се ровиш и да търсиш проблема изчакай някой колега който има електрическите схеми за твоя модел да ти ги пусне и тогава....иначе няма смисъл да гадаеш.
Ако управлението при Мондеото е като при Галакси, се съмнявам да можеш да го "шунтираш"...с отделен бутон/ключе към въпросното реле ще стане ама аз личчно не харесвам подобни "подобрения"jorot написа:...Най-вероятно поне първоначално ще бъде шунтирано....
Весели празници!

-
- потребител
Ей това вече не звучи добре и то никак.Бях чел за натрупване на грешки на ECU при мазда.Това случва ли се и при нас ? И възможно ли е да е резултат от грешки и има ли вариант да се почиствт както при маздата ?
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Отиди първо да ти прочетат грешките, защото в повечето по нови автомобили тези ,,таймери,, са направо в софтуерите. Ако не е в компа на колата управлението, се огледай за голямо реле в близост до акумулатора и предното стъкло. По лесно ще стане ако се проследят (замерят) кабелите на предния нагревател къде отиват. Ако се окаже, че управлението на релето за подгрев не е в компа това значи , че ще е монтирана платка направо в корпуса на релето която всъщност е таймера. Отварянето на багажника също може да е със софтуерен проблем. Ако не е трябва да се замери напреженията до копчето как са, и ако са наред най вероятно проблема ще е в зацапани контакти на самия бутон.
Ако толкова много държиш да работи а се окаже, че оригиналната система не може да се подкара, може да се преправи в краен случай със същото реле от Ескорт и да се върже към оригиналния бутон за управление на мондеото. При Ескорта цялата необходима електроника за работа на тази екстра е събрана в самото реле. И всеки читав еладжия може да го свърже. Аз на мойта кола си набавих такова реле и си го монтирах.
Ако толкова много държиш да работи а се окаже, че оригиналната система не може да се подкара, може да се преправи в краен случай със същото реле от Ескорт и да се върже към оригиналния бутон за управление на мондеото. При Ескорта цялата необходима електроника за работа на тази екстра е събрана в самото реле. И всеки читав еладжия може да го свърже. Аз на мойта кола си набавих такова реле и си го монтирах.
-
- потребител
Колега какво става има ли развитие по проблема? Ако не е проблем, моля дръж ни в течение.
-
- потребител
Колегата май не иска да сподели с нас какво е развитието по проблема.