Мондео МК3 без ключалки и подгряване на огледалата!
-
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2013, 15:24
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK III Titanium
- Status: Извън линия
Мондео МК3 без ключалки и подгряване на огледалата!
Здравейте колеги,
скоро се сдобих с форд мондео 2.0 TDCI Titanium X - автомобила много ми харесва и ме радва
Разбрах обаче, че огледалата не ми се подгравят, а отзад прозореца се подгрява - ако може за някакви съвети!?
също така видях, че автомобила ми няма никакви ключалки (или са скрити) нито по вратите нито отзад на багажника - какво става ако падне акумулатора или се развали централното?!
Благодаря Ви!
скоро се сдобих с форд мондео 2.0 TDCI Titanium X - автомобила много ми харесва и ме радва

Разбрах обаче, че огледалата не ми се подгравят, а отзад прозореца се подгрява - ако може за някакви съвети!?
също така видях, че автомобила ми няма никакви ключалки (или са скрити) нито по вратите нито отзад на багажника - какво става ако падне акумулатора или се развали централното?!
Благодаря Ви!
Последна промяна от paci на 25 мар 2013, 13:32, променено общо 2 пъти.
Причина: заглавието
Причина: заглавието
-
- потребител
Re: Мондео МК3 без ключалки и подгряване на огледалата!
Нямате дори и един съвет какво да направя!
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Отоплението на огледалата,- тръгваш по веригата и мериш идва ли ток, докато не откриеш повредата.
За ключалките нищо не мога да ти кажа, но вероятно има решение.
За ключалките нищо не мога да ти кажа, но вероятно има решение.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Добре на ключалките какво им е, минато е с кит и боядисано, има тапи ли какво? Предполагам може да си намериш ключалки втора ръка и бегом при някой ключар да ти ги пренареди и ще си имаш ключалки. Само че ще струва немалко пари като сметнеш ключалките и труда по пренареждането. Изобщо работата ти е за ключар и първи се посъветвай с такъв преди да купуваш каквото и да било.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
За огледалата си провери предпазителя като за начало, че е най лесно.
Sent from my 3310I.
Sent from my 3310I.

- urgan
- Потребител
Те не са ли вързани към задни джам, а човека казва че той работи.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Мондеота без ключалки има колкото искаш.Стари,нови...те ключалките са почти еднакви и по един и същ начин се скапват.Нови са скъпи, втората употреба и те най-често са на последни издихания, за това масово им се маха патрона.Някъде след десетата година се появяват проблеми с тоя механизъм-износва се и ключа, и зъбчетата вътре в патрона.Така,че Мондео без ключалки не е рядкост.
Но с подгрева на огледалата нещата вече са много съмнителни.Има китайски и турски огледала, които са без подгрев.Но и двете да са ти такива...е малко вероятно.
Но с подгрева на огледалата нещата вече са много съмнителни.Има китайски и турски огледала, които са без подгрев.Но и двете да са ти такива...е малко вероятно.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
За огледалата разбрах, че дясното ми се подгрява, която означава, че само лявото не работи - май ще трябва да разглобявам
или да сменям
Ключалките ми се струва, че просто си ги няма - нито кит виждам нито тапи ... нищо - аз разбирам, че може да е масово това, но идеята ми е да имам инфо ако се случи нещо като падане на акумулатор или разваляне на централно, какво да правя в тази ситуация?

Ключалките ми се струва, че просто си ги няма - нито кит виждам нито тапи ... нищо - аз разбирам, че може да е масово това, но идеята ми е да имам инфо ако се случи нещо като падане на акумулатор или разваляне на централно, какво да правя в тази ситуация?
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Ако е комби и не е задействало двойното заключване-влизаш през багажника.
Иначе...пускаш си някъде изводи да висят, от където да можеш да подадеш ток, в случай, че падне батерията.
Иначе...пускаш си някъде изводи да висят, от където да можеш да подадеш ток, в случай, че падне батерията.
- urgan
- Потребител
И как като е като е заключена колата ще влезе през багажника? Багажника се заключва още с първото заключване, а при второто се блокират вратите да не могат да се отворят от вътре. Без ключалки е много прецакана работата, аз си мисля че можеш да си потърсиш шофьорската ключалка или цялата и да я смениш.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Явно Форд вече минава към скъпите коли, много от "класните" коли Мерцедес, БМВ и други подобни отдавна нямат ключалки. Оправията в случай на падане на акумулатора, най-често е ключар. Знаят какво да правят, в службата много често прибягваме до подобна услуга. Докато си чакат реда за експертиза, много често се случва да падне акумулатора, колкото повече екстри има, толкова повече ток харчи при покой. Мерцедесите, въпреки че са с по два акумулатора, като престоят месец-два и няма никой.verderet написа:.....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
И аз не вярвах, но се оказа факт-дори и през багажника не може да се влезе,защото на мястото на простата механична ключалка на багажника е сложена електрическа.
-
- потребител
И аз не исках да повярвам,но май ще трябва!S_C написа:И аз не вярвах, но се оказа факт-дори и през багажника не може да се влезе,защото на мястото на простата механична ключалка на багажника е сложена електрическа.
Стигнах до заключението, че трябва да имам кабели за ток (и раница с мен )задължително и да се надявам никога да не ми се разваля нещо с централното

- urgan
- Потребител
Обаче виж сега, хубавото на това мондео е че дет викаш закачаш кабелите и се отваря, а на другите коли като не се отваря капака с ключа
Така че има алтернативен вариант не е като да няма.

-
- потребител
Преди малко разбрах и друг вариант - добре че си сменяме офиса и имаме ключар хаха - говорих с него и ми каза така -> Купувам си ключалка за около 30лева (трябва да е ключалка за модела автомобил-мисля че това е ясно) отивам при него, тои ми я слага и я прави да се отваря с ключа, които си имам и всичко е шес за около още 30 лева. Значи грубо 60лева и си имам една ключалка примерно на дясна или лява вратаurgan написа:Обаче виж сега, хубавото на това мондео е че дет викаш закачаш кабелите и се отваря, а на другите коли като не се отваря капака с ключаТака че има алтернативен вариант не е като да няма.

- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
На Мондео 2 ключалките на вратите са 3 модела.Поне толкова аз съм виждал.Варират не само по години, ами и според това дали колата е с автоматична или механична кутия.Ключалките на автоматиците са на вид същите, но буксите за кабеляка за други.Хем са съвсем различни като форма и цвят, хем са с един кабел повече, който кабел така и не се разбра къде води и каква роля играе.Но си го има.Така,че...хич не се облягай много на тая идея с ключалките.Така както ги гледаш еднакви и почти универсални, така може нищо общо да нямат.На следващия модел не ми се и мисли до какви извращения са стигнали.Няма да се изненадам ако към простия механичен патрон върви и един сандък с платки, които са за CAN комуникацията между бравата и компютъра...или някоя подобна простотия.
- urgan
- Потребител
Това ти го написах още в началото като вариантКупувам си ключалка за около 30лева (трябва да е ключалка за модела автомобил-мисля че това е ясно) отивам при него, тои ми я слага и я прави да се отваря с ключа, които си имам и всичко е шес за около още 30 лева.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Добре де, в крайна сметка имаш ли проблем със заключването, че търсиш решение?
Току що си взел колата и вече се филмираш от евентуални проблеми. Абе човек, карай си колата, радвай и се и да не ти пука. Като дойде проблема тогава го мисли, разправят че и света ще свършва ама на кой му пука.

Току що си взел колата и вече се филмираш от евентуални проблеми. Абе човек, карай си колата, радвай и се и да не ти пука. Като дойде проблема тогава го мисли, разправят че и света ще свършва ама на кой му пука.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Не мисля, че си прав - теб като те оберат ли ще започнеш да си заключваш апартамента, а пък за края на света да ти кажа честно бая статий и репортажи гледах за капсули, бункери и какво ли още не, че са се били подготвялиHACKO написа:Добре де, в крайна сметка имаш ли проблем със заключването, че търсиш решение?![]()

Проблем сега нямам, но не ми се иска ако един ден имам да седя и да се лутам, защото не знам какво да правя!
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Здравей колега,
най-добре е с VIN номера да прескочиш до най-близкото МП. Там ще ти кажат, колко ще струва ключалката.
Така, като гледам в Microcat e това което под номер 5, но не съм напълно убеден защото още не съм разглобявал там.

Има доста вариации, поне номерата им се различават.
Така че , провери при официалния вносител поне ще си сигурен, че е това което ти трябва.
Поздрави!
най-добре е с VIN номера да прескочиш до най-близкото МП. Там ще ти кажат, колко ще струва ключалката.
Така, като гледам в Microcat e това което под номер 5, но не съм напълно убеден защото още не съм разглобявал там.

Има доста вариации, поне номерата им се различават.
Така че , провери при официалния вносител поне ще си сигурен, че е това което ти трябва.
Поздрави!