Гасне като загрее Фиеста 1.25
-
- потребител
- Регистриран: 13 май 2009, 19:17
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 96г. Fiesta 1.25 99г.
- Status: Извън линия
Гасне като загрее Фиеста 1.25
Здравейте!
Моля за съвет относно следния проблем:
Двигателят започна да гасне като загрее. При палене на студен двигател първоначално
държи стабилни обороти на празен ход. След 2-3 минути работа оборотите постепенно
започват да падат, стават нестабилни и след още 2-3 минути изгасва. При подаване на
газ работи стабилно на различни обороти, но при отпускане на педала изгасва веднага.
Проблема го има при работа и на бензин и на газ.
Досега направих следното:
Развих болтовете на клапана за празен ход и видях, че при даване на контакт клапата
не се задвижва. Напрежение в конектора 5V. След захранване на клапана от акумулатора
се чува изчаткване и се вижда как клапата се отваря, което ме навежда на мисълта,че е
изправен. В тема във форума засягаща клапана за празен ход видях мнение, че напрежението
в куплунга при даване на контакт не трябва да е под 11V. Чудя се дали датчика за
температурата на антифриза няма връзка с проблема и мога ли да го проверя без да го
свалям.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Моля за съвет относно следния проблем:
Двигателят започна да гасне като загрее. При палене на студен двигател първоначално
държи стабилни обороти на празен ход. След 2-3 минути работа оборотите постепенно
започват да падат, стават нестабилни и след още 2-3 минути изгасва. При подаване на
газ работи стабилно на различни обороти, но при отпускане на педала изгасва веднага.
Проблема го има при работа и на бензин и на газ.
Досега направих следното:
Развих болтовете на клапана за празен ход и видях, че при даване на контакт клапата
не се задвижва. Напрежение в конектора 5V. След захранване на клапана от акумулатора
се чува изчаткване и се вижда как клапата се отваря, което ме навежда на мисълта,че е
изправен. В тема във форума засягаща клапана за празен ход видях мнение, че напрежението
в куплунга при даване на контакт не трябва да е под 11V. Чудя се дали датчика за
температурата на антифриза няма връзка с проблема и мога ли да го проверя без да го
свалям.
Благодаря предварително на отзовалите се!
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Re: Гасне като загрее Фиеста 1.25
Можеш да видиш стойностите на датчика в аутодата и при определена температура да го измериш и да видиш какво съпротивление дава и дали има отклонение и какво е.
-
- потребител
Термодатчика (този под бобината) изглежда наред. Показанията му са към 100 кО - студен и
към 10 кО - загрял двигател, и при изстиване плавно се връщат към 100 кО . Освен това
установих, че при мен този датчик отговаря и за показанията на таблото (бях чел в някоя
тема, че датчика за таблото на този модел коли е друг и се намира някъде под изпускателните колектори)
към 10 кО - загрял двигател, и при изстиване плавно се връщат към 100 кО . Освен това
установих, че при мен този датчик отговаря и за показанията на таблото (бях чел в някоя
тема, че датчика за таблото на този модел коли е друг и се намира някъде под изпускателните колектори)
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Датчика за температура на двигателя който казва на компютъра колко е загряла колата НЕ оказва влияние ако колата е с обикновена газова. Ако обаче е с газов инжекцион тогава нещата са други. Ако е с обикновена газова уредба колата съвета ми е да отидеш при газаджия с газ анализатор и да кажеш, че на празен ход не ти държи обороти колата. При обикновените газови оборотите зависят от регулировката на самия изпарител. За празния ход на бензин съвета ми е като за начало да промиеш дросел клапата. На самата клапа има малка дупчица. Често се запушва. Моторчето за празен ход което си проверявал с акумулатор не е много правилният начин и има опасност да го повредиш. Съвета ми за него е да го напръскаш със спрей WD40 и раздвижиш добре. Пръскай и раздвижвай добре докато спре да капи мръсотия от него. Не забравяй да промиеш добре и дебитомера. Промиването не е трудно но трябва да се направи МНОГО ВНИМАТЕЛНО И НЕЖНО.
-
- потребител
Колата се оправи след почистване на дроселовата клапа. Работи добре и на газ и на бензин.
Благодаря още веднъж за помощта!
Благодаря още веднъж за помощта!
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Няма нищо приятелю. Затова сме тук да си помагаме.