Странен проблем с оборотите
-
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 22:30
- Модел на автомобила: eskort
- Status: Извън линия
Странен проблем с оборотите
Здравейте , нов съм във форума и искам да се извиня ако не пиша в правилният раздел . Така от няколко дена имам форд ескорт 1,6-16в-90 коня 95 година , проблема ми е следният когато карам без фарове няма проблем всичко си работи перфектно , оборотите ми са камък точно колкото трябва . Обаче аа пусна фаровете и тръгна още на 2-рия метър засичат между 1800 и 2500 . Някой път падат след форсиране и още щом тръгна пак засичат , спирам фаровете и всичко се оправя . Някой сблъсквал ли се е с този проблем и от какво може да е ?
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Re: Странен проблем с оборотите
Пробвай с други големи консуматори - вентилатор на парното + нагревател за задното стъкло.. (не за друго, ами за да видим дали е проблем от натоварването при консумация на по-голям ток, или е някакъв ел.проблем конкретно с фаровете)
-
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 22:30
- Модел на автомобила: eskort
Здравейте , днес го тествах с пуснат климатик и габарити но не прави така . Още щом врътнах копчето за фаровете още веднъж и ги пуснах оборотите пак скочиха и се застопориха към 2000 хиляди . Някакви идеи ? Стъпковото моторче и дебитомера изчистени перфектно .
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Ами.. моите идеи са:
- да извадиш поотделно бушоните за ляв и десен фар и да опиташ от кое се влияе. Ако е само от единия фар, може да се наложи някой да прерови инсталацията за оголени/горяли жици и т.н..
- и не знам дали на тези Ескорти имаше проблеми със спойките на таблото, май да. Добре е да се огледа и таблото, ама пробвай първо с бушоните.
- да извадиш поотделно бушоните за ляв и десен фар и да опиташ от кое се влияе. Ако е само от единия фар, може да се наложи някой да прерови инсталацията за оголени/горяли жици и т.н..
- и не знам дали на тези Ескорти имаше проблеми със спойките на таблото, май да. Добре е да се огледа и таблото, ама пробвай първо с бушоните.