Индикация за нивото на антифриза не работи Мондео МК1
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Индикация за нивото на антифриза не работи Мондео МК1
Здравейте колата е Мондео МК1 2.0 значи проблема е следният като дам на контакт и светнат индикациите за тест лампата за нивото на антифриза светва и след тава си изгасва което значи че компютъра прави теста и до там всичко свършва докато при откачане на буксата и при ниско ниво на антифриза не иска да светне дори и на късо давам на буксата която влиза в датчика на казанчето и пак не ще да светне датчика сменях и от него не е от какво може да е мерси предварително на отзовалите се
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
- Status: Извън линия
Re: Индикация за нивото на антифриза не работи Мондео МК1
Колега не знам как си го пробвал но индикацията святка слет половин или даже една минута. И аз пробвах но се оказа че трябва да се поизчака малко преди да светне лампата, иначе при нормално състояние датчика има съпротивление от 90 ома, или поне при мк2 е така
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Тоя датчик работи на много шантав принцип, но лампата не отчита директно сигнала от датчика, със сигурност. Ако мине първоначалната проверка, после работи с голямо закъснение- минута някъде.
Ако не я мине, работи със закъснение няколко секунди. С маслото е същата работа. Светва ми антифриза още при палене, доливам и гасне веднага. После светне на някой баир, излизам на равно или спускане...гасне след минута поне.
Ако не я мине, работи със закъснение няколко секунди. С маслото е същата работа. Светва ми антифриза още при палене, доливам и гасне веднага. После светне на някой баир, излизам на равно или спускане...гасне след минута поне.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Не става по никакъв начин колеги на МК2 ката ми щом извадя буксата и веднага светва индикацията за антифриза при МК1 неще и неще чаках на извадена букса 1 , 2 минути и пак не иска егати магията е станала някой ако има идея какво да търся като насока ще съм благодарен ако има прекъснат кабел по веригата то трябва да светне според мен ама ме съмнява да е от прекъснат кабел няма начин да има прекъснат кабел
- nautica_
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2009, 13:04
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1800 16v Zetec 115 p.s
Аз съм го имал този проблем на МК1, просто казанчето вътре е толкова затлачено, ще поплавъка които дава инфо на датчика за нивото не помръдва. За тест, можеш да свалиш казанчето и да го разклатиш - вътре трябва да трака, ако не трака е затлачено. Имам казанче с датчик ако те интересува може да го спазарим.