Халогени от Англия за Мондео МК3?

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford
Status: Извън линия

Халогени от Англия за Мондео МК3?

Мнение от martin1977 » 12 авг 2014, 10:21

Здравейте колеги. Имам едно питане. Понеже доста търсих из нета, но нищо не намирам по темата, затова реших вас да попитам за съвет. Търся да взема двата халогена за Мондео МК3 преди фейса, но тук в България спекулират ужасно автоджамбазите и искат майка си и баща си за 2 халогена /разбирайте - половин минимална месечна заплата/. В Англия се намират на 1/3 от цената, която искат тук и мисля да ги поръчвам от там, но знам че при фаровете има огромно значение дали са от кола с ляв или десен волан поради ъгъла на светене. Но не знам дали и при халогените това има значение или са еднакви независимо от дирекцията. Ще се радвам ако някой запознат ми отговори или ако някой у нас продава 2 халогена на нормални цени. И нали знаем всички, че англичаните не са по-бедни и по-тъпи от нас, че да си пазаруват халогени по 15-20 лева бройката, а у нас да им искат по 50-60..... ама нали ние сме тарикати и имаме пари .... давай да го скубем българина...

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Халогени от Англия за Мондео МК3?

Мнение от paci » 12 авг 2014, 10:40

По 50-60 лв ги има нови.
Внимавай какво купуваш.
Аз така на оферта взех едни DEPO чистонови и нищо не ставаше от тях. Само за украса седяха.
Не светеха на пътя и не подлежаха на регулиране въпреки, че си имаха и работеше.
Спрях да се занимава с тях и след 2 години ми дойде идея.
Рефлекторите на старите бяха съсипани, но до последно си светеха прилично.
Сложих старите и съсипани рефлектори в новите халогени и вече си имам прилични допълнителни фарове за мъгла :D:
Май Valeo са старите. Ще погледна за всеки случай.

За дирекцията не мога да ти кажа нищо.

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 12 авг 2014, 11:11

Не говорим за нови халогени. Видях ги по 40-50 лева нови, но са куче марка и аз предпочитам да са втора употреба, но оригинални на Форд /или Валео- не знам какви се вграждат/. Тук им искат по 50-60 лева бройката, а в Англия - по 15-20 .... основното ми питане е дали има значение факта че са от кола с десен волан? При фаровете знам че има, но дали и при халогените е така?

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 12 авг 2014, 14:26

При халогените няма значение, тяхната светлина е плоска, хоризонтална, а не както при фаровете.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 12 авг 2014, 14:32

Благодаря, значи ще поръчвам от Англия - 2 броя заедно с ринговете около тях, че и моя цвят - 35 лева ... оригинални и здрави и в добро здраве /според описанието на търговеца/.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”