Плюс на запалката?

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
robber
потребител
потребител
Регистриран: 31 авг 2014, 19:37
Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 2004. 136 коня, дизел.
Status: Извън линия

Плюс на запалката?

Мнение от robber » 21 сеп 2014, 12:17

Колеги, взех един разклонител за запалката на колата. Оказва се че като загася колата още си свети. Запалката гасне ли след 10 минути както таблото, или е с постоянен плюс? И ако е с постоянен плюс мога ли да взема захранване от друго място, за да гасни заедно с колата?
Ако знам казвам, ако не знам питам! Лична мъдрост :D
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Плюс на запалката?

Мнение от synthez 3D » 21 сеп 2014, 12:52

На запалката винаги има напрежение. Ако искаш да изгасва след определено време и няма да включваш много мощни консуматори, можеш да вземеш плюс от плафоните за осветление. Там 12-те волта изчезват след около половин час. Другият вариант е от ключа на запалването и тогава ще имаш напрежение само когато си на контакт.
Изображение

Потребителски аватар
robber
потребител
потребител
Регистриран: 31 авг 2014, 19:37
Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 2004. 136 коня, дизел.

Re: Плюс на запалката?

Мнение от robber » 21 сеп 2014, 13:47

Да да, това ми трябва за да включа таблета евентуално, когато пътувам дълго и ми трябва навигацията или филми от него, за трансмитера за музика и евентуално мога и волтметър да сложа, но всичко това няма да е постоянно. Само трансмитера ще е постоянно включен, другите неща когато аз си искам да ги ползвам. Но трансмитера си има там някаква консумация и ако седи постоянно включен може да прецакам акумулатора, или поне така си мисля :) Отделно тази запалка с капачето до скоростния лост не ми е удобна да я ползвам, защото така си е красиво със затвореното капаче.
Ако знам казвам, ако не знам питам! Лична мъдрост :D
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”