Лампички на таблото, които не трябва да светят - Мондео МК2
-
- потребител
- Регистриран: 07 апр 2012, 19:41
- Модел на автомобила: Mondeo
- Status: Извън линия
Лампички на таблото, които не трябва да светят - Мондео МК2
На warning display-я на Мондео МК 2 Джия ендура Д 1.8 светят два символа. Единият е гаечен ключ, оранжев на цвят. До колкото знам, святка на 10 000 километра да подсети да се прегледа автомобила. До него има едно бутонче, натискащо се с клечка за зъби, при което ключа изгасва. Въпросът ми е как точно, кога и колко дълго трябва да го натисна, за да изгасне. Другия знак е пак оранжев, приличащ на радиатор с перка. Той свети от както имам автомобила. По охладителната система всичко е изправно-сменен е антифриза, вентилаторите работят. Какво точно означава светещето радиаторче с перка ? Възможно ли е да свети заради повреден датчик или спекъл поплавък. По-късно ще кача и снимка, защото сега не ми се получава по технически причини. Благодаря предварително колеги 

- slavei2003
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2012, 12:06
- Модел на автомобила: FORD GALAXY 2.3 16V 146кс. 1999г. LPG FOBOS 2 OPEL VECTRA X16SZ LPG 1995г.
- Status: Извън линия
Re: Лампички на таблото, които не трябва да светят - Мондео МК2
Здравей колега!
Индикатора с ключето е за сервизните интервали и се нулира като натиснеш малкото бутонче за 4 сек. Радиаторчето с перката и една вълничка по средата е за ниско ниво на охладителната течност.Ако нивото е нормално проблема е в датчика.
Индикатора с ключето е за сервизните интервали и се нулира като натиснеш малкото бутонче за 4 сек. Радиаторчето с перката и една вълничка по средата е за ниско ниво на охладителната течност.Ако нивото е нормално проблема е в датчика.