Проблем с чистачките.

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
Liodmi4a
потребител
потребител
Регистриран: 22 окт 2009, 14:00
Модел на автомобила: Ford Focus mk1 2001г 2.0 16V 131hp
Ford Mondeo mk3 2004г 2.5 v6 170hp
Status: Извън линия

Проблем с чистачките.

Мнение от Liodmi4a » 06 май 2015, 12:16

Здравейте колеги,карам Фокус МК1 2001г.Имам следният проблем:Не ми работи пръскалото на предното стъкло.Когато вали и си включвам чистачките всичко е наред и си работят както трябва.Чистачката на задното стъкло си работи и си пръска течност,но гогато натисна малкото копче от страни на лостчето което пуска пъъскането и чистачките едновременно не става нищо.Случвало се е някой път да сработи но ими се пускат само чистачките или пръска много слабо,но повечето пъти не работи.Като натисна копчето отпред се чува някво цъкане,но някой път не се чува нищо.Някой дали е имал подобен проблем? Предварително благодаря. :)

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Проблем с чистачките.

Мнение от ЯЛТА » 06 май 2015, 19:23

Или дюзите са ти запушени, или маркучето някъде по трасето от помпичката до предните дюзи. Моторчето върти двупосочно, в едната посока за предното стъкло, в другата посока за задното стъкло. Или пък самото лостче е замърсено или нагорял контактор.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

nikolai210
потребител
потребител
Регистриран: 07 май 2015, 11:51

Мнение от nikolai210 » 25 май 2015, 23:20

Не занам дали тук е мястото за моя проблем,така че се извинявам предварително. По същество - от месец карам Форд Фокус 2002г.и установих следният проблем с чистачките: разменени са функциите на задната и предната пръскалка ,т.е. когато натисна малкия бутон ,се включва само пръскалката на задното стъкло.Предната чистачка не се включва

Потребителски аватар
dragonn2
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
Контакти:

Мнение от dragonn2 » 27 май 2015, 11:20

Само пръскалките ли са разменени? Поне включват ли се и правилните чистачки?
Възможно е някой да си е играл и нарочно да е разменил жиците на лостчето, за да му е по-удобно ако е свикнал на друг автомобил да са му по този начин. Аз бях така отначало, постоянно бърках предна и задна пръскалка, но накрая свикнах на Форда :mrgreen: .
ИзображениеИзображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”