проблем съд захранването на централната конзола Мондео Мк4

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Matri
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2016, 10:05
Status: Извън линия

проблем съд захранването на централната конзола Мондео Мк4

Мнение от Matri » 03 окт 2016, 17:55

Здравейте колеги,
Дълго се рових из форума (и не само този), но решение на моят проблем не намерих. Ще бъда много благодарен, ако някой ме насочи към съществуваща тема или сподели тук своят опит или идеи по проблема/ите.
На кратко проблема/ите.
От известно време моето Мондео мк4 се държи малко странно. Преди, когато отворех вратата на колата светваше дисплея на навигацията и показваше дата и час. Съответно когато стартирах двигателя се включваха радиото и климатика. Сега това не се случва. Мога да включа радиото от копчето, но то работи в този едночасов режим, климатикът се включва в някакъв собствен режим, който не мога да контролирам защото копчетата за климатика изобщо не светят и не поемат никакви команди. На дисплея изписва че климатика е изключен и в долният десен ъгъл, където се изписва обикновено часът, показва само две чертички.
Когато навън е така да кажем горещо или когато карам повече от половин час системата се включва и всичко работи отново нормално, най-често до следващото изгасяне на колата, но понякога и по-кратко. От няколко дена забелязах че и зелената лампичка на огледалото за обратно виждане не свети вече.
До сега съм проверил всички предпазители (по няколко пъти :( ), откачих и акумулатора за около 30 мин., резултат нулев. Сигурен съм че всичко това има един общ проблем, въпросът е къде?
Ще се радвам на всяка идея.
Благодаря предварително :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”