Ford Focus MK3 монтаж на DRL LED лента?
- 
				Donchaz
- потребител 
- Регистриран: 15 ное 2021, 13:10
- Status: Извън линия

Здравейте,
Ще се радвам на малко помощ за свързване на лед лента. Лентата е с бяла светлина и мигач.
При мен може би от комфорт модула при отключване светва габарита и плафона в колата, както и при отваряне на врата. Идеята е лед лентата да светва с габарита и да угасва с него.
Лентата е с три проводника, червен ACC сигнал, жълт - мигач, и черен маса.
Свързах ги така: червен към + на габарита, жълт към + на мигача и черен на маса. Всичко работи идеално на изгасен двигател, свети лентата и габарита, мигача също, но запаля ли двигателя след 5 секунди бялата светлина угасва или по скоро едвам миждука, а габарита продължава да свети, а те всъщност са свързани заедно. Мисля че като запаля волтаж има, но няма сила да запали лентата... може би защита някаква незнам...
Та въпроса ми е как да свържа тази лента за да се включва винаги когато се включи габарита и да угасва с него?
Ако се ползва 5 пиново реле ще стане ли и как трябва да се свърже?
Благодаря ви предварително!

Ще се радвам на малко помощ за свързване на лед лента. Лентата е с бяла светлина и мигач.
При мен може би от комфорт модула при отключване светва габарита и плафона в колата, както и при отваряне на врата. Идеята е лед лентата да светва с габарита и да угасва с него.
Лентата е с три проводника, червен ACC сигнал, жълт - мигач, и черен маса.
Свързах ги така: червен към + на габарита, жълт към + на мигача и черен на маса. Всичко работи идеално на изгасен двигател, свети лентата и габарита, мигача също, но запаля ли двигателя след 5 секунди бялата светлина угасва или по скоро едвам миждука, а габарита продължава да свети, а те всъщност са свързани заедно. Мисля че като запаля волтаж има, но няма сила да запали лентата... може би защита някаква незнам...
Та въпроса ми е как да свържа тази лента за да се включва винаги когато се включи габарита и да угасва с него?
Ако се ползва 5 пиново реле ще стане ли и как трябва да се свърже?
Благодаря ви предварително!
- 
				aspasia
- потребител 
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Re: Ford Focus MK3 монтаж на DRL LED лента?
Правилно  си ги свързал  реле не ти трябва защото  товара от две ленти не е чак голям по скоро ти трябва стабилизатор на 12V защото няма да изкарат дълго. Аз също съм монтирал дневни светли с обща сумарна   мощност 10W  без реле но с стабилизатор на 12V  като сам сам си го направих  струваше ми около 2 лева стабилизатора и двата кондензатора към него съм вързал и камерата за заден вход и за две години нямам  изгорели дневни светлини. Иначе първите дневни без стабилизатор изгоряха за  4 месеца защото волтажа е 14V което си доста за тях.

- 
				Donchaz
- потребител 
Волтажа на габарита при запален мотор е максимум 12.7v при запален мотор. Лентите си имат стабилизатор, по скоро компа отчита по голям товар и неще се случва..

- 
				aspasia
- потребител 
Забравих че имаш Canbus от там ти идва проблема  който отчита товара на  лампите и следи дали някоя е крушка  изгоряла при мене това  го няма даже 12,7 е доста за лед който е на 12V.  Има Canbus модули връзват се преди леда за не отчита грешка.

- 
				Donchaz
- потребител 
Вероятно е така, сега въпроса е как могат да бъдат свързани и да работя според изискванията: да светва с габарита и да угасва с него.
С 4 или 5 пиново реле осъществимо ли е?
Да кажем:
пин 87 към акумулатора или към бушон с постоянен плюс
пин 30 към ACC на лентата, червен проводник
пин 85 на маса
пин 86 към габарита
и жълт проводни за мигачите към +12 на мигачите

С 4 или 5 пиново реле осъществимо ли е?
Да кажем:
пин 87 към акумулатора или към бушон с постоянен плюс
пин 30 към ACC на лентата, червен проводник
пин 85 на маса
пин 86 към габарита
и жълт проводни за мигачите към +12 на мигачите
- HACKO
- Модератор 
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
 SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК
А защо лентата трябва да свети паралелно с габаритите? Просто закачаш Червения на някой бушон, на който идва напрежение на контакт и готово. Не ти трябва нищо друго.

- 
				aspasia
- потребител 
Може и с реле даже с 4 контакта да са NO контакти  пускаш един кабел  от габарита плюсовият   до релето и маса може от всякъде да я вземеш даже и от купето  а през контактите ще минава захранването  на DRL лентата. Пак по същата схема може да ползва транзистор тиристор  може и да го направиш и с фото диод схемите са елементарни ако можеш да ги сглобиш.

- 
				Donchaz
- потребител 
Благодаря! Ще опитам така и ще опиша резултата.aspasia написа: ↑10 яну 2023, 19:12Може и с реле даже с 4 контакта да са NO контакти пускаш един кабел от габарита плюсовият до релето и маса може от всякъде да я вземеш даже и от купето а през контактите ще минава захранването на DRL лентата. Пак по същата схема може да ползва транзистор тиристор може и да го направиш и с фото диод схемите са елементарни ако можеш да ги сглобиш.
Идеята е при отваряне на врата да светват и те както габарита.