Ford Fiesta светва зъбното колело?
-
GRENLOULD
- потребител

- Регистриран: 16 яну 2011, 23:39
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8TD 96г. Климатик....
- Status: Извън линия
Ford Fiesta светва зъбното колело?
Здравейте, имам Ford Fiesta 2010 година 1.6tdci 90 hp и колата рядко ми прави следният проблем.Периодично светва оранжевата икона със зъбно колело и удивителен знак (Powertrain fault). Най-често се случва при следния сценарий:
стоя на светофар и тръгвам от място задържам съединителя и при отпускането и подавам леко газ в този момент светва зъбното колело.
Не го прави по време на движение, почти винаги се появява точно при тръгване под товар. Не го прави често, но в на 2 месеца един път го прави, след което колата я усещам по мудна и като изгася и запаля и грешката изчезва. Пробвах моя диагностика Delphi, но там нямам грешки освен една грешка която си стои още когато купувах колата, грешка P0704 и се чудя случайно дали е възможно да в свързано с нея или какво друго, благодаря.
стоя на светофар и тръгвам от място задържам съединителя и при отпускането и подавам леко газ в този момент светва зъбното колело.
Не го прави по време на движение, почти винаги се появява точно при тръгване под товар. Не го прави често, но в на 2 месеца един път го прави, след което колата я усещам по мудна и като изгася и запаля и грешката изчезва. Пробвах моя диагностика Delphi, но там нямам грешки освен една грешка която си стои още когато купувах колата, грешка P0704 и се чудя случайно дали е възможно да в свързано с нея или какво друго, благодаря.
Последна промяна от GRENLOULD на 12 яну 2026, 22:00, променено общо 1 път.
- Ozzie
- потребител

- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
Re: Ford Fiesta светва зъбното колело?
диагностика му е майката, ама не с Делфи, 'щото е пълен кенеф (от това което съм виждал преди няколко години)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
GRENLOULD
- потребител

- Регистриран: 16 яну 2011, 23:39
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8TD 96г. Климатик....
Съгласен съм колега, като цяло и аз не съм доволен от Delphi-то. Просто преди да я закарам реших да споделя кога точно го прави и при какви обстоятелства, токувиш някой се е сблъсквал с този проблем. Лятото бях я карал във диларството на Форд - Велико Търново не конкретно за този проблем, а за проблем с климатика (като реално ми смениха перката и уж доляло фреон и не ми решиха проблема и лятото пак ще се занимавам с този климатик, тъй като проблема остана) и обясних и за този проблем и човека ми каза, че ще погледне и също ми каза, че като цяло било нормално за модела което ми беше странно като отговор. След като си я взех го бях попитал дали е открил някакъв проблем свързан със зъбното колело което се показва рядко и каза, че нищо нямало като проблем и да карам смело.... Като цяло там повече не мисля да стъпвам и сега ще мисля къде в Търновска област да я закарам при хора които биха взели проблема при сърце и да го отстранят.
- ivchotr
- потребител

- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Изглежда, че записаният код за грешка P0704 има пряко отношение към проблема с потеглянето и светващата лампа "зъбно колело с удивителен знак". В случая се препоръчва да се прегледа за хлабав или директно изгорял предпазител в ел. веригата на съединителя. Евентуално може да има разхлабени букси по нея, разбити втулки или скапващ се датчик за положение на педала на съединителя (или пак хлабава букса към него). Може да има и проблем в самия модул за управление на силовото предаване.
Симптомите за проблем при записана такава грешка включват и тези на твоята кола.
Предполагам, че няма да е трудно и сам да провериш повечето неща като букси, кабели, предпазител... За другите ще ти е нужен човек, който знае какво да търси и как да го оправи. Ако ти е трудно да се справиш сам и си от Търново или околността, пробвай при Мозъка. Сервизът му е на изхода на Търново в посока София, след първия разклон за Леденик, до бензиностанцията на "Газпром".
Симптомите за проблем при записана такава грешка включват и тези на твоята кола.
Предполагам, че няма да е трудно и сам да провериш повечето неща като букси, кабели, предпазител... За другите ще ти е нужен човек, който знае какво да търси и как да го оправи. Ако ти е трудно да се справиш сам и си от Търново или околността, пробвай при Мозъка. Сервизът му е на изхода на Търново в посока София, след първия разклон за Леденик, до бензиностанцията на "Газпром".
Знам всички вицове за Форд