Датчик за охл. течност

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
nicko
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
Status: Извън линия

Датчик за охл. течност

Мнение от nicko » 22 апр 2007, 16:28

Здравейте онзи ден ходих в сервиза на Бош да ми сменят кабелите на инжекциона смениха ги хубаво, но ми прцакаха датчика за охладителната течност. Постоянно свети. Майсторчето подскача около 1 час около колата и не откри проблема. Каза, че датчика мим е изгорял, а като размърда казанчето и загасва и после пак светва. Някой съвет или да взимам нов датчик. Може ли да свети от това, че е с вода, че са го напълнили с вода.

rhabov
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2007, 11:05
Модел на автомобила: Mondeo

Мнение от rhabov » 23 апр 2007, 11:14

не се коси и аз съм така от 1 година. Някои казват че датчика мери плътност и ако не си със чист антифриз започва да свети, други че пръстена, който се намира в съда за охладителната течност и контактува с датчика събирал гадости и се заклинвал вътре, а другото мнение е че датчика е за смяна. Вярно че като съм с антифриз не ми светва.

Потребителски аватар
nicko
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г

Мнение от nicko » 23 апр 2007, 11:41

Мерси ще сложа антифриз, но преди това ще се опитам да го почистя някак си.

nevada
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 15:04
Модел на автомобила: eskort 1.6 16v

Мнение от nevada » 03 май 2007, 21:16

И аз имам едно въпросче по темата. Този датчик който подава информация към таблото(става въпрос за тепературата на двигателя) същия ли е който дава инфо и на компа(за инжекциона де)? Извинявайте за лаишкия въпрос,ама отскоро имам Форд и...Имам някакъв проблем защото както на таблото показва че двигателя ми е загрял(стрелката е между R и M-и влючва перката там) и изведнъж пропада в бялото на циферблата?!?! Става въпрос в движеие де, без да спирам и да изстива колата...Смених термостата но не се промени това( обезвъздушена е със сигурност).Дайте някакъв съвет...

micho
потребител
потребител
Регистриран: 05 фев 2008, 13:22

Същия проблем с датчика за антифриза

Мнение от micho » 12 фев 2008, 08:10

И аз имам същия проблем с датчика за антифриза. Наскоро си взех Ford Мондео 2.0 1995 и всичко си работеше ОК, но след като ми смениха ангренажния ремъкдатчика започна да свети от време на време и предимно докато загрее колата, но ипосле по-малко. Сега ще ходиа на един майстор и ако го оправи ще постна нещо тук!

micho
потребител
потребител
Регистриран: 05 фев 2008, 13:22

Re: Датчик за охл. течност

Мнение от micho » 11 юли 2008, 13:06

Проблема се оправи след доливане на антифриз малко на MAX.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”