Говорител на фиеста 1998 - проблема решен
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
- Status: Извън линия
Говорител на фиеста 1998 - проблема решен
Скапан ляв говорител на фиеста, мебраната е блокирала. колко вата е оригиналния (на 4 ома е) да търся подобен, или има ли оригинални някъде, за Варна иде реч.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Последна промяна от tankovbg на 15 мар 2008, 20:01, променено общо 1 път.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
20W мисля, че беше.
Тези снимки които си пуснал са мои
При опита за ремонт му е свален етикета.
Нагъзи се на задните мисля, че ще видиш стойностите.
4 ома 20W ми се е набило в тиквата, произведено в Аглия.
Можеш да сложиш каквото искаш, обаче отворите няма да ти съвпаднат и ще трябва да дупчиш нови отвори за види. Съобрази само това, стъклото при сваляне да не опира в говорителя.
Чел си вероятно аз ква гимнастика съм направил ?
Ако другия ти преден е в отлична форма и решиш да го махаш, викай щото ми трябва
Тези снимки които си пуснал са мои

При опита за ремонт му е свален етикета.
Нагъзи се на задните мисля, че ще видиш стойностите.
4 ома 20W ми се е набило в тиквата, произведено в Аглия.
Можеш да сложиш каквото искаш, обаче отворите няма да ти съвпаднат и ще трябва да дупчиш нови отвори за види. Съобрази само това, стъклото при сваляне да не опира в говорителя.
Чел си вероятно аз ква гимнастика съм направил ?

Ако другия ти преден е в отлична форма и решиш да го махаш, викай щото ми трябва

- tankovbg
- потребител
Да Paci използвах ти снимките извинявай, но говорителя е същия. Магнита не е отлепен, но мебраната бе трудно подвижна, успях да я пораздвижа и свирна но не с мощност какъвто има другия. Но то може и баланса на радиото ми да е бутнат ще го видя.
А задни говорители не съм гледал да има, къде са ? Където е багажника има решетки за говорители но няма такива. Между другото радио СД-то ми е Кенууд и понеже не беше закрепено му правих планка, отзад има стандартна букса за говорители и има кабели за предни ляв-десен и задни ляв-десен. Но къде излизат тези кабели за задните не виждам ? Хич пък не съм гледал в страничните кори на задните седалки да не би там ?
А задни говорители не съм гледал да има, къде са ? Където е багажника има решетки за говорители но няма такива. Между другото радио СД-то ми е Кенууд и понеже не беше закрепено му правих планка, отзад има стандартна букса за говорители и има кабели за предни ляв-десен и задни ляв-десен. Но къде излизат тези кабели за задните не виждам ? Хич пък не съм гледал в страничните кори на задните седалки да не би там ?
- tankovbg
- потребител
Re: Говорител на фиеста 1998 - проблема решен
Всякакви опити да се съживи говорителя безуспешни.
Разфасовах го, оказа се отлепен магнит и притискане на шпулата, ремонт няма смисъл.
Купих друг подобен по размери и мощност говорител, изрязах дъното на стария до пластмасовия фланец за закрепване, закрепих новия с 4 болтчета към този фланец и готово. Фланеца се закрепва за вратата както си е бил, не се налага да се пробиват нови дупки.
Свири си перфектно.
Говорителите на шофьорската врата отлепят магнит заради честото отваряне и затваряне на вратата.
Разфасовах го, оказа се отлепен магнит и притискане на шпулата, ремонт няма смисъл.
Купих друг подобен по размери и мощност говорител, изрязах дъното на стария до пластмасовия фланец за закрепване, закрепих новия с 4 болтчета към този фланец и готово. Фланеца се закрепва за вратата както си е бил, не се налага да се пробиват нови дупки.
Свири си перфектно.
Говорителите на шофьорската врата отлепят магнит заради честото отваряне и затваряне на вратата.