Проблем с уредба 6000CD RDS E-O-N на Ford Focus Ghia от 1999
-
- потребител
- Регистриран: 11 апр 2013, 11:33
- Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 1.8D
- Status: Извън линия
Проблем с уредба 6000CD RDS E-O-N на Ford Focus Ghia от 1999
Здравейте!
В неделя пътувах цял ден, уредбата си работеше нормално както на радио, така и на CD. В понеделник тръгнах за работа, натиснах бутона за включване, но не последва никаква реакция. Поразцъках бутоните, но не напреднах и на йота. Тия дни съм много зает и едва днес намерих майстор, който да прегледа уредбата. Висях 1/2 час при него, той поцъка, поцъка и отсече, че не може да се справи. Страхувал се от тия кодове, а и от евентуален проблем с бордовия компютър ако откачи и закачи акумулатора с оглед резетване на системата.
Новото е, че уредбата поне вече се включва на режим 1 HOUR, позволява ми да слагам и вадя диск, но нищо повече. По дисплея неравномерно се появяват и/или скриват отделни букви, звук няма.
Снимката по-долу не е от моята кола, добавих я само за онагледяване на модела.
Моля за съвет какво да правя. Благодаря за вниманието.

В неделя пътувах цял ден, уредбата си работеше нормално както на радио, така и на CD. В понеделник тръгнах за работа, натиснах бутона за включване, но не последва никаква реакция. Поразцъках бутоните, но не напреднах и на йота. Тия дни съм много зает и едва днес намерих майстор, който да прегледа уредбата. Висях 1/2 час при него, той поцъка, поцъка и отсече, че не може да се справи. Страхувал се от тия кодове, а и от евентуален проблем с бордовия компютър ако откачи и закачи акумулатора с оглед резетване на системата.
Новото е, че уредбата поне вече се включва на режим 1 HOUR, позволява ми да слагам и вадя диск, но нищо повече. По дисплея неравномерно се появяват и/или скриват отделни букви, звук няма.
Снимката по-долу не е от моята кола, добавих я само за онагледяване на модела.
Моля за съвет какво да правя. Благодаря за вниманието.

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем с уредба 6000CD RDS E-O-N на Ford Focus Ghia от 1999
Проблем с бордовия компютър няма, откачи акумулатора смело (е, трябва да знаеш кода на радиото де).
Единствено след като закачиш акумулатора трябва да обучиш прозорците да се отварят/затварят автоматично, но това е елементарно - задържаш бутона да отвори докрай, задържаш още малко, след това и нагоре е същата процедура.
И дано радиото се оправи с този ресет, обикновено тунера им дава дефекти, но не би следвало да засяга СД-то. Препоръчвам ти първо да свалиш панелчето ( това със станциите от 2 до 5) и да го сложиш отново, на мен понякога се откачва и изключва.
Единствено след като закачиш акумулатора трябва да обучиш прозорците да се отварят/затварят автоматично, но това е елементарно - задържаш бутона да отвори докрай, задържаш още малко, след това и нагоре е същата процедура.
И дано радиото се оправи с този ресет, обикновено тунера им дава дефекти, но не би следвало да засяга СД-то. Препоръчвам ти първо да свалиш панелчето ( това със станциите от 2 до 5) и да го сложиш отново, на мен понякога се откачва и изключва.
-
- потребител
Да, знам кода, но ме плаши описанието на процедурата по активирането на радиото, защото е на немски език - заводската книжка е в жабката. Гледам, че има и доста текст за вкарване, а дори нямам представа за какво е.
Свалянето и поставянето на панелчето (2-5) не помага с нищо, отдолу си премигва един диод и това е.
Това за прозорците също не го знаех, не ми се е налагало да го правя. Имам колата от 3 години, купих я с чисто нов акумулатор и по никакъв повод не ми се е налагало да го откачам, затова и нерешителността ми вероятно е обяснима.
Благодаря за съвета.
Свалянето и поставянето на панелчето (2-5) не помага с нищо, отдолу си премигва един диод и това е.
Това за прозорците също не го знаех, не ми се е налагало да го правя. Имам колата от 3 години, купих я с чисто нов акумулатор и по никакъв повод не ми се е налагало да го откачам, затова и нерешителността ми вероятно е обяснима.
Благодаря за съвета.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Мисля че по някаква причина захранването към радиото е прекъснало и иска код. От натисканията по копчетата си го докарал в режим на изчакване. Обикновено става след 3 опита за въвеждане на неправилен код. Предполагам, че ако пътуваш някъде с тази индикация на дисплея, след един час ще те подкани да въведеш кода. Ако го знаеш няма да се налага да го сваляш, но ако си го забравил ще се наложи да го свалиш и да видиш серийния номер, за да се открие кода. Ако го сваляш прегледай кабелите и куплонзите за окислявания и/или нарушения на изолацията. Не е нормално да ти губи кода (захранване), освен ако акумулатора ти не е сдал багажа или имаш лоша маса към купето.L1892 написа: Новото е, че уредбата поне вече се включва на режим 1 HOUR...
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
По принцип 1 HOUR се изписва ако включиш радиото от бутона за включване и колата не е "на контакт". Направено е с цел да се самоизключи след 1 час за да не ти хаби акумулатора.
-
- потребител
Така е, режимът за 1 час е само когато уредбата се включва с без контакт и след изтичането му се изключва, един вид защита е. На контакт не реагира никак, странна работа.
Що се отнася до евентуалното искане на код, за което пише колегата nikolovvd по-горе, не би ли следвало да си го поиска "като хората", т.е. да се появят тиренца или някаква друга форма на визуална подкана за вкарване на кода?
Сетих се за нещо друго - дали е възможно евентуалното резетване на уредбата да стане чрез съответния бушон в кутията под капака, а не от акумулатора. Само дето не знам кой е бушонът - днес разгледах картинките им, но никоя не ми подсказа кой може да е той, а от ел.схеми нищо не разбирам.
Бих помолил някой от участниците да сподели кой бушон е свързан с уредбата, ако знае, разбира се.
Що се отнася до евентуалното искане на код, за което пише колегата nikolovvd по-горе, не би ли следвало да си го поиска "като хората", т.е. да се появят тиренца или някаква друга форма на визуална подкана за вкарване на кода?
Сетих се за нещо друго - дали е възможно евентуалното резетване на уредбата да стане чрез съответния бушон в кутията под капака, а не от акумулатора. Само дето не знам кой е бушонът - днес разгледах картинките им, но никоя не ми подсказа кой може да е той, а от ел.схеми нищо не разбирам.
Бих помолил някой от участниците да сподели кой бушон е свързан с уредбата, ако знае, разбира се.
- kimi666
- потребител
- Регистриран: 29 фев 2012, 17:14
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 i, ghia , kombi 99г. GI Romano
Мисля 41, но не съм абсолютно сигурен.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Бушона за радиото не е в таблото под капака, а под волана, но и аз нямам спомен кой номер е. Заедно е с интериорното осветление.
P.S. Бушона е 31 и е само за радиото, заблудил съм се. Намира се в панела под волана, първата редица, втория от ляво на дясно, 15 А.
P.S. Бушона е 31 и е само за радиото, заблудил съм се. Намира се в панела под волана, първата редица, втория от ляво на дясно, 15 А.
-
- потребител
Момчета, оправиха го!
Тая сутрин закарах колата в един от големите сервизи в града и за 12 лв след 20 минутно чакане ми я представиха с работеща и на радио и на диск уредба. Само дето сега на дисплея в двата варианта светят и буквите TP (каквото и да значи това), но другото си е наред засега. Казаха ми, че са резетнали чрез акумулатора, прозорците работят (коментара по-горе).
С благодарност към всички, които взеха отношение по темата!
П.П. Сега се вгледах по-внимателно и видях, че и на картинката в първия ми коментар по темата на дисплея светят буквите TP.
Тая сутрин закарах колата в един от големите сервизи в града и за 12 лв след 20 минутно чакане ми я представиха с работеща и на радио и на диск уредба. Само дето сега на дисплея в двата варианта светят и буквите TP (каквото и да значи това), но другото си е наред засега. Казаха ми, че са резетнали чрез акумулатора, прозорците работят (коментара по-горе).
С благодарност към всички, които взеха отношение по темата!
П.П. Сега се вгледах по-внимателно и видях, че и на картинката в първия ми коментар по темата на дисплея светят буквите TP.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Пробвал ли си да натиснеш бутона "ТА"?L1892 написа:.... Само дето сега на дисплея в двата варианта светят и буквите TP (каквото и да значи това).....

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Със сигурност съм го натиснал, но не е настъпила видима промяна, инак щях да забележа. А какво значи това?
- Prefekt
- потребител
- Регистриран: 24 ное 2012, 15:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Estate Facelift (Mk1.5)
TP - Traffic ProgramsL1892 написа:
Радиостанциите, предаващи информация за пътната обстановка се разпознаваеми по кода TP.
-
- потребител
Ясно, благодаря за уточнението!