Проблем с Mondeo - заглъхване на ниски обороти.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Tiriel
потребител
потребител
Регистриран: 05 ное 2007, 15:00
Модел на автомобила: Mondeo , 1.8i
Контакти:
Status: Извън линия

Проблем с Mondeo - заглъхване на ниски обороти.

Мнение от Tiriel » 05 ное 2007, 15:10

Здравейте,
нов съм във форума и най-вероятно повтярям някоя тема,но тези дни нямам време за много ровене за това ще питам направо. От скоро имам проблеми с колата си , Mondeo 95' 1.8i Ztec - в началото заглъхваше на ниските обороти , но само на 4'та и 5'та скорост, от 3-4 дена започна да го прави на всички скорости . На 1ва скорост даже при самото тръгване заглъхва и се получава ефекта на изпуснат съединител и доста често угасва. Питам тук,защото вече ме е страх от ахмаците из Габрово ,наричащи себе си майстори ,след които се появяват 1001 повреди и ми побелява косата ,че съм я дал за ремонт. Ако може да ми помогнете с нещо ,защото честно казано по-новите модели двигатели не ги познавам толкова добре и ми е трудно да се оправям с тях. Съмнявах се в свещи и кабели ,но и двата елемента са добре. Преди година имах същия проблем със Рено 19 и там се оказа ,че самата капачка на делкото е зацапана и от това се получаваше абсолютно същия ефект. Първо мислех да погледна и тази , но ме е страх от невежество да не направя по голяма беля.

Предварително благодаря на помогналите.

Потребителски аватар
BUG
потребител
потребител
Регистриран: 27 сеп 2007, 11:09
Модел на автомобила: Ford Sierra MK1 2.0 DOHC EFI 1984y RIP.
Ford Scorpio 1997 GHIA 2.0 16v.

Мнение от BUG » 05 ное 2007, 15:43

и с моята сиера имах същия проблем оказа се че е палеца на делкото смених го и готово ! Ако имаш познат с същото мондео пробваи с неговия
палец ако се оправи знаеш какво да правиш :wink:

Tiriel
потребител
потребител
Регистриран: 05 ное 2007, 15:00
Модел на автомобила: Mondeo , 1.8i
Контакти:

Мнение от Tiriel » 05 ное 2007, 16:13

Благодаря за отговора , и аз си мислех ,че това е проблема,но бях на вилата си ,а ако сгафя (понеже не съм отварял делко на мондео ,а на лада имат навика да падат разни части дето зор се намират:) ) няма как да е замъкна до града освен с автовоз. Утре ще отида до някой магазин да купя малко чарколяк и да се правя пак на майстор :) :roll:

Потребителски аватар
BUG
потребител
потребител
Регистриран: 27 сеп 2007, 11:09
Модел на автомобила: Ford Sierra MK1 2.0 DOHC EFI 1984y RIP.
Ford Scorpio 1997 GHIA 2.0 16v.

Мнение от BUG » 05 ное 2007, 16:28

Успех! :wink: Надявам се да минеш тънко да не е нещо по сериозно :wink: :wink:

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”