обороти
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
- Status: Извън линия
обороти
в началото на зимата двигнах малко оборотите на сиерката и сега като я запаля сутрин(или при първо палене) тези обороти са и добре(ако са по низки почва да заглухва и гасне при минусивите т),но като загрее тези същите обороти са и високи ,защото трябва да натисна съединител по дълго,дори и някои път трябва да вдигна педала на газта нагоре за да включа следваща предавка(по ниска или по висока),но ако не извърша тази маневра се чува звук все едно давам газ до дупка и ръгам следваща предавка.нямам оборотомер но по звука на двг варират 1500-2000.
и искам да попитам зимата така ли да ги оставя или ще ми създаде проблеми така и трябва да намалям
и искам да попитам зимата така ли да ги оставя или ще ми създаде проблеми така и трябва да намалям
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари
- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
Абе всеки говори за разход, ама моята е мамата си трака. Преди бях пуснал една тема и естествено ми даваха обикновения съвет -пълен празен. Не съм изчислявал разхода с този метод, ама ето пример. Стрелката е милименър-два над червената зона и сипвам например 25 литра бензин, като тогава стрелката минава малко над средата на скалата. Изминавам 120-130 км. на градско и стрелката отново е пак милиметър-два над червената черта. Възможно е и да си има бензин и нещо поплавъка да не е точен, ама не мога да рискувам. Дори и да не е точен все пак съотношението от средата на скалата та почти до края й,за 120-130 км. си е показателно. Да, отчитам, че това е на градско при задръствания и студена кола, отчитам включеното парно, подгряване на задно стъкло, фаровете, късото разстояние - 4 км. в едната посока до работата и после 4 км. обратно до вкъщи, ама много е това харчене м....ка му. Лятото на извънградско ми падаше като, че дори и под 7/100, но сегашното положение се не трае. И на мен някъде около 2000 оборота подържа като я запаля сутрин на студено.
Не знам свещи ли са, центровка ли е или какво, но колата не е променила принципно вървежа си, сравнявайки я с лятото. Ще ида през почивните дни на майстор, та да види тази гадория.
Не знам свещи ли са, центровка ли е или какво, но колата не е променила принципно вървежа си, сравнявайки я с лятото. Ще ида през почивните дни на майстор, та да види тази гадория.
- jojo
- потребител
да имам автоматичен смукач(както май се нарича-моторче за празен ход),но този мой смукач е със собствено мнение,особенно на бензин (сега карам само на газ ,но понякога пак прави квото си му е кеф на него,имал съм моменти когато след 80км реши да си подаде газ до 3000об и немога да го оправя,а сега като вдигна педала на горе няма проблем).а оборотите съм ги вдигал защото зимата колата се стресе и гасне,щото явно са и ниски,въобще луда работа
- jojo
- потребител
при мен има само едно,което се върти,и не знам точно за какво е (бензин ли,въздух ли) другото е някво застопорено и не се движи ,може някой от предишните собственици да го е праил така не знам.
общо взето ако карам така има ли някаква вероятност да съсипя нещо,разхода ми е около 2-3 литра по висок ,ама зима е все пак и няма да дреболява.
общо взето ако карам така има ли някаква вероятност да съсипя нещо,разхода ми е около 2-3 литра по висок ,ама зима е все пак и няма да дреболява.
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
сиерата ти не е ли 2.0 карбуратор? ако е така, има 2 или 3 болта за регулиране, имам схемата на pdf файл, ако ти трябва мога да ти я дамjojo написа:при мен има само едно,което се върти,и не знам точно за какво е (бензин ли,въздух ли) другото е някво застопорено и не се движи ,може някой от предишните собственици да го е праил така не знам.
- jojo
- потребител
и аз мислех за че жилото нещо се опъва,нагъва,след смяна няма ядове (демек сменено преди 2месеца) и то не прави ''тези мизерий'',дори днес и вчера тоя номер с повдигането не действа,защото авт.смукач си цъка май му е кеф.(на газ след загряване само временно става),но на бензин е какафония и нещо ме навява за бензинова помпа,която качва на принципа :един да четири не.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Масло за резачки!jojo написа: ...
Говори ли ти нещо?
Резачка за дърва.
Начи разбрах ,че не било скъпо и имало пълно изгаряне.
Та начи лафих с един с едно Пежо моно май било и човека имаше доста ядове с работа на бензин щото я кара предимно на ГАЗ
Сипвал кво ли не като добавки в ударни дози, не и не, няма промяна.
До колкото го разбрах, сипал такова масло и спирт, но в какви пропорции незнам, май не е спазвал такива.
Запалил криво ляво на безин, бутал газ ли кво правил, стабилизирала се. Оставил я така незнам колко време буботела на място и понастоящем вика че всичко е на 6.
Ескорта ми така се чудеше какво е бензин но след продължително каране на бензин се усети.
Карбуратор беше набор 87.
Туй за педала трябваше да го споменеш по-горе.
Оправи си профила като опишеш обема на двигателя и годината на производство.