Дали е хубаво или не ?!

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
michony
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2008, 12:48
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCi 90hp.
Ford Mondeo IV 2.0 TDCi 140hp.
Status: Извън линия

Дали е хубаво или не ?!

Мнение от michony » 31 юли 2008, 23:44

Здравейте колеги. Няколко пъти вече ми се случи да светне лампата която индикира блокировката на диференциала. Ситуациите в които това се случи бяха следните: Рязко потегляне на кръстовище завивайки лампата примигна два пъти; Едната гума е в прашен участък от пътя при потегляне и тъкмо да превърти хоп лампата пак мигна два-три пъти; има и още една две ситуации, но те са идентични на тези описани по-горе. Интересно ми е, след като аз не натискам бутона за блокиране на диференциала кой го први това, може ли от Форд да са замислили нещо като Тракшън който се включва когато колелата се опитват да превъртат или колата ми е превъртяла. Любопитен съм какво мислите Вие и на някой друг случвало ли му се е такова нещо.
Изображение

Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Status: Извън линия

Re: Дали е хубаво или не ?!

Мнение от momo76 » 01 авг 2008, 09:10

Това си е чист тракшън контрол, не позволява на гумите да превъртат. Това с блокажа на дифа май го няма при Форд ама често срещам по обявите Блокаж на диференциала, което всъщност означава тракшън контрол. Лампата ти примигва когато превърти едното колело и означава че системата сработва. Ако изключиш от бутона лампата свети постоянно което означава че системата е изключена. Ако свети постоянно и не си ръчкал бутончето за изключване значи има проблем в системата. Най лесно се разбира дали работи като тръгнеш с много газ на прашен участък с включена и изключена система, ако работи ще усетиш разликата.
Така че това си е нормално да присветва когато тръгваш рязко и нищо и няма на колата.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”