Много скъп ремонт..

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
FoCuSsS2000
потребител
потребител
Регистриран: 20 яну 2008, 13:15
Модел на автомобила: Форд Фокус 2000 16v
Status: Извън линия

Много скъп ремонт..

Мнение от FoCuSsS2000 » 04 авг 2008, 20:28

Здравейте колеги,предварително се извинявам ако темата не е за този раздел ,но тук ми се стори най-удачно и се надявам тук да има компетентни хора които да ми помогнат(моля модераторите,ако сметнат че темата не е за тук ,да я преместят)
Та става въпрос за смяна на комплект съединител(без лагера),сваляне на скоростната кутия,ремонт на същата,масло за ск.кутия и монтаж.Цените са:
Съединител-180 лева (мисля че е нормална,даже добра)
Масло-36лв/1л. х3=108лв :shock:
Смяна съединител-15лв (добре)
Смана масло 15лв (ок)
Ремонт на ск.кутия-150лв :shock: :evil: (сменена е само една зегерка струваща 4 лв)
Демонтаж и монтаж на ск.кутия-120лв (пак ми се струва множко)

Въпроса ми е към знаещите как вървят цените на този тип манипулации,по-точно ремонта на кутията и монтажа и демонтажа й,дали са ме натоварили с парите,щото нещо не ми се връзва за една зегерка да ми земат 150 лева.А и маслото кво му е толкова специалното за тия 36 лева литъра.
Да отбележа че съединителя съм си го намерил аз,цената в сервиза беше двойна :evil:
Предварително благодаря на всички отговорили ми.Просто искам да си изясня дали са точни в този сервиз за да знам дали да ходя повече там или не.
Всеки си има свой собствен вкус,казало кучето и си облизало оная работа.

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Re: Много скъп ремонт..

Мнение от vvasilev » 04 авг 2008, 21:04

Ами маслата за ск. кутия са скъпи. Може и толкова да е. Съединителя си го намерил без пари. Това цена за цял комплект ли е? Дано да е читав ( LUK или Sachs) е най-добре. А относно цените за труда малко са те попребили, да не кажа двойно. Карай, най-важно е колата да е направена добре и ти да си здрав. >:D<:

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 05 авг 2008, 20:30

Скоро проверявахме цени за масло за скоростна кутия. Дано не бъркам точните цифри на маслото, но 75W90 беше към 17лв/л. а 80W90 - 10 лв/л. За смяна на семерина + монтаж/демонтаж ни казаха обща цена около 150лв. Цените са от Велико Търново.

Потребителски аватар
FoCuSsS2000
потребител
потребител
Регистриран: 20 яну 2008, 13:15
Модел на автомобила: Форд Фокус 2000 16v

Мнение от FoCuSsS2000 » 05 авг 2008, 21:13

благодаря за итговорите.В цената на съединителя влиза феродовия и притискателя,без лагера и са на Sachs.Това естествено е цена намерена чрез връзки.И мен точно за тия пари за труда ме боли защото ми се струва адскиии много,но както и да е,поне важното е че колата я управиха и сега е като нова.Поне разбрах че повече в тоя сервиз няма да стъпя.Още веднъж благодаря DigiPro и vvasilev
Поздрави

п.п.
не е лошо да се направи една тема ,в която всеки да слага цените на купената от него част или сумата дадена за ремонт,за да може всеки един да влезе и да провери и да си направи сметката :wink:
Всеки си има свой собствен вкус,казало кучето и си облизало оная работа.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 05 авг 2008, 22:05

FoCuSsS2000 написа: п.п.
не е лошо да се направи една тема ,в която всеки да слага цените на купената от него част или сумата дадена за ремонт,за да може всеки един да влезе и да провери и да си направи сметката :wink:
От две години има такава тема, с 20+ страници.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 05 авг 2008, 22:35

Ако са го смятали за час работа,както е и нормално,направо са ти отрязали главата с цените за труд.
За сметка на това съединителя ти е евтин.180 лева марков съединител и за Жигула няма.От 250 нагоре.
Маслата са скъпи.На всички нови коли маслата са разни полу и пълни ситетики с някакви фантастични показатели и са си цифра.Времената,когато сипвахме на колите наливна Приста от 3 лева литъра минаха.Колите са други,изискванията към кутиите са други.
Ремонта на кутията...не знам за каква зегерка става дума,но често за да смениш една зегерка или един лагер с цена 5 лева...се разглабя абсолютно цялата кутия...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
TOLIO
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2008, 00:11
Модел на автомобила: FORD PROBE 2,5V6 24V,FORD FUSION 1.4TDCI 2006g.

Мнение от TOLIO » 09 авг 2008, 23:45

Ами приятелю ако са ти много парите трябваше сам да си го направиш,при мене със сигорност щеше да ти излеэе по скъпо

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”