СПЕШНО! Различие на валове?!
- Lenux
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 15:23
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9 EFI 145hp
- Status: Извън линия
СПЕШНО! Различие на валове?!
Колеги моля ви кажете дали разпределителен вал който става на 1.8 става и за 2.0 кубиков мотор. За скорпио става въпрос-едновалка-1989г.
Валът който сложих е за 1.8 но продавачът ми каза че на 1.8 и 2.0 са еднакви. Какво ли не правих а колата продължава да работи лошо. Чудя се дали това което ми каза той е вярно. Плс помогнете
Валът който сложих е за 1.8 но продавачът ми каза че на 1.8 и 2.0 са еднакви. Какво ли не правих а колата продължава да работи лошо. Чудя се дали това което ми каза той е вярно. Плс помогнете

Ако всички фордовете имаха един цар, той щеше да е Скорпио.
".. bigger is better ... "
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Re: СПЕШНО! Различие на валове?!
КОЛЕГА до колкото съм запознат със твоя случай бая ми ти труд си хвърлил а пък за нерви и дума да не става.. Но според мен що не си сложиш стария разпределителен вал, за да си сигорен дали е от него или не . Той колкото и да е износен няма да е по зле от този дето са ти дали ако е различен. И ако има промяна да си търсиш точно такъв като твоя .А отук каквито и съвети да ти даваме винаги има някаква вероятност да са грешни, освен ако не са от човек директно сблъскал се с проблема.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
venom4o написа:хех Аз какво да кажа за мойта като сега ще ви разкажа как ме прекараха с нея.Взех я с развален разпределителен вал.. смисъл 50 стотни изядени от всички гърбици на вала,което с един реглаж се оправя.На баща ми някакъв проятел бил уж майстор.. ,а аз не разбирах тогава толкова и ни подведе ,че трябвало да се смени..Купихме вал (който в последствие се оказа ,че е от друг мотор 1.6 , 1.8 и аз нз)чисто нов марка АЕ 170 лева.. и всичко и той го смени като взе 100 и кусур лева..Даде ама мотора пак не работеше.. и аз не разбирах и смених всичко капачки палец кабели свещи.. не пак не работеше.. ии Отидах на Свестен майстор.. Мериме няма компресия..Айде сваляи главата.. и Какво стана .. ония пич прецакал клапаните сичките изпускат .. напаснах ги.. гледам ризите изядени.. айде основен ремонт с набиване на ризи.. и хоп още 400 лева и си го правих сам .И пак не работи като хората.. а Всичко е чистоново.. направо откачих.. и майстора ме светна да сложа стария разпределителен вал.И заспа .. на гАЗ мърка на бензин заради МАФ-а мени обороти.. и кво са колата не ми работи пак като хората на бензин а съм дал 1000 лева по двигателя! Така ,че мисля с тия врати и т.н. не е нещо важно.. Много си харесвам колата .. запазена е хубава е но съм жестоко прецакан.. и гадното е ,че сам съм си виновен...
Чекаме сега тоя образ да се появи да ти даде едно рамо.
Ще дебна да го засеча некъде или да му звънкам по телефона

Дири по ник ако не се появи и виж в подписа му има тел. Звънни му и лафете, надявам се да ти помогне келеша му с келеш ... мноу готин пич е

Връщането на стария вал е добра идея да те насочи към разрешаване на проблема.
- Lenux
- потребител
Аз му имам скайпа, вече си писахме с него, но уви със всичкото му желание не успя да помогне и той.
Днес се обадих на едно много доверено майсторче-фордаджия. Каза ми че двата вала-за 1.8 и 2.0 са взаимнозаменяеми и с този вал не трябва да имам проблеми. Човека се занимава от много години само с фордове и е слагал много такива валове така че съм сигурен в това което казва. На друго място трябва да търся проблема.
П.П.: Е, поне се разбра че валовете на 1.8 и 2.0 са еднакви- ето, пак някаква поука извадихте от чуждите мъки

Днес се обадих на едно много доверено майсторче-фордаджия. Каза ми че двата вала-за 1.8 и 2.0 са взаимнозаменяеми и с този вал не трябва да имам проблеми. Човека се занимава от много години само с фордове и е слагал много такива валове така че съм сигурен в това което казва. На друго място трябва да търся проблема.
П.П.: Е, поне се разбра че валовете на 1.8 и 2.0 са еднакви- ето, пак някаква поука извадихте от чуждите мъки

-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колега търси причината другаде валовете на Скорпиото са еднакви както и при Мондеото 1.8 и 2.0.
- Lenux
- потребител
Проблема е решен- http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... a&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря на всички отзовали се
Благодаря на всички отзовали се