СПЕШНО! Различие на валове?!

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
Lenux
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 15:23
Модел на автомобила: Scorpio 2.9 EFI 145hp
Status: Извън линия

СПЕШНО! Различие на валове?!

Мнение от Lenux » 04 апр 2009, 16:49

Колеги моля ви кажете дали разпределителен вал който става на 1.8 става и за 2.0 кубиков мотор. За скорпио става въпрос-едновалка-1989г.
Валът който сложих е за 1.8 но продавачът ми каза че на 1.8 и 2.0 са еднакви. Какво ли не правих а колата продължава да работи лошо. Чудя се дали това което ми каза той е вярно. Плс помогнете :-/:
Ако всички фордовете имаха един цар, той щеше да е Скорпио.
".. bigger is better ... "

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Re: СПЕШНО! Различие на валове?!

Мнение от Nikola Iordanov » 04 апр 2009, 21:35

КОЛЕГА до колкото съм запознат със твоя случай бая ми ти труд си хвърлил а пък за нерви и дума да не става.. Но според мен що не си сложиш стария разпределителен вал, за да си сигорен дали е от него или не . Той колкото и да е износен няма да е по зле от този дето са ти дали ако е различен. И ако има промяна да си търсиш точно такъв като твоя .А отук каквито и съвети да ти даваме винаги има някаква вероятност да са грешни, освен ако не са от човек директно сблъскал се с проблема.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня

Мнение от paci » 04 апр 2009, 22:17

venom4o написа:хех Аз какво да кажа за мойта като сега ще ви разкажа как ме прекараха с нея.Взех я с развален разпределителен вал.. смисъл 50 стотни изядени от всички гърбици на вала,което с един реглаж се оправя.На баща ми някакъв проятел бил уж майстор.. ,а аз не разбирах тогава толкова и ни подведе ,че трябвало да се смени..Купихме вал (който в последствие се оказа ,че е от друг мотор 1.6 , 1.8 и аз нз)чисто нов марка АЕ 170 лева.. и всичко и той го смени като взе 100 и кусур лева..Даде ама мотора пак не работеше.. и аз не разбирах и смених всичко капачки палец кабели свещи.. не пак не работеше.. ии Отидах на Свестен майстор.. Мериме няма компресия..Айде сваляи главата.. и Какво стана .. ония пич прецакал клапаните сичките изпускат .. напаснах ги.. гледам ризите изядени.. айде основен ремонт с набиване на ризи.. и хоп още 400 лева и си го правих сам .И пак не работи като хората.. а Всичко е чистоново.. направо откачих.. и майстора ме светна да сложа стария разпределителен вал.И заспа .. на гАЗ мърка на бензин заради МАФ-а мени обороти.. и кво са колата не ми работи пак като хората на бензин а съм дал 1000 лева по двигателя! Така ,че мисля с тия врати и т.н. не е нещо важно.. Много си харесвам колата .. запазена е хубава е но съм жестоко прецакан.. и гадното е ,че сам съм си виновен...

Чекаме сега тоя образ да се появи да ти даде едно рамо.
Ще дебна да го засеча некъде или да му звънкам по телефона :)
Дири по ник ако не се появи и виж в подписа му има тел. Звънни му и лафете, надявам се да ти помогне келеша му с келеш ... мноу готин пич е :)
Връщането на стария вал е добра идея да те насочи към разрешаване на проблема.

Потребителски аватар
Lenux
потребител
потребител

Мнение от Lenux » 05 апр 2009, 00:17

Аз му имам скайпа, вече си писахме с него, но уви със всичкото му желание не успя да помогне и той.
Днес се обадих на едно много доверено майсторче-фордаджия. Каза ми че двата вала-за 1.8 и 2.0 са взаимнозаменяеми и с този вал не трябва да имам проблеми. Човека се занимава от много години само с фордове и е слагал много такива валове така че съм сигурен в това което казва. На друго място трябва да търся проблема.

П.П.: Е, поне се разбра че валовете на 1.8 и 2.0 са еднакви- ето, пак някаква поука извадихте от чуждите мъки :lol: :D

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 09 апр 2009, 21:49

Колега търси причината другаде валовете на Скорпиото са еднакви както и при Мондеото 1.8 и 2.0.

Потребителски аватар
Lenux
потребител
потребител

Мнение от Lenux » 10 апр 2009, 18:33

Проблема е решен- http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... a&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;

Благодаря на всички отзовали се :)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”